NRK Meny
Normal

Økonomisk svikt for D.D.E.-gutta

De seks medlemmene i Namsos-gruppa D.D.E. sliter økonomisk med sviktende cd-salg, og selskapet Rai Rai Entertainment har gått med underskudd de to siste årene.

DDE

D.D.E. har omsatt for over 200 millioner kroner siden starten i 1992.

Foto: Vidar Furnes / NRK

Eivind Berre i DDE på Sommerfestivalen i Selbu

Eivind Berre er daglig leder og styreleder i Rai Rai Entertainment.

Foto: Hans H. Bjørstad

I 2012 ble underskuddet for det D.D.E.-eide selskapet på 26.000 kroner, og i fjor kom det på en million kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Feiret stort i 2012

– I 2012 hadde vi et 20-årsjubileum som vi markerte stort. Vi dro med oss masse kostnader derfra over i 2013. Per september hadde vi forbedret resultatet med over en million kroner, sier daglig leder og styreleder i Rai Rai Entertainment, Eivind Berre, til avisa.

De seks D.D.E.-medlemmene Bjarne Brøndbo, Eskil Brøndbo, Frode Viken, Arnt Egil Rånes, Eivind Berre og Bård Jørgen Iversen har levd av merkevaren gjennom Rai Rai Entertainment i over 20 år.

Men de siste årene har gruppa spesielt merket at salget av cd-plater er blitt dårligere.

Lavere kostnader

I dag er det konsertene som gir gruppa penger i kassa, og omsetningen i Rai Rai Entertainment var i fjor i underkant av ti millioner kroner. Men kostnadene er også blitt mindre med årene.

– Tidligere var ofte vi det eneste bandet, og da måtte vi reise rundt med vår egen produksjon. Nå er vi stort sett på festivaler med andre band, og da står produksjonen stort sett på stedet. Det gjør noe med kostnadene, og vi jobber mye med å ha god kontroll på det, opplyser Eivind Berre.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal