Hopp til innhold

Odin (18) savnet i fire dager: Nå søker letemannskap i og rundt Nidelva

Mens politiet samler og går gjennom overvåkningsbilder, har Røde Kors og brannmannskap startet å lete etter Odin André Hagen Jacobsen i og rundt Nidelva i Trondheim.

leteaksjon etter savnede odin andré hagen jacobsen i og rundt nidelva

SØK ETTER SAVNEDE: Torsdag morgen startet leteaksjonen etter savnede Odin André Hagen Jacobsen (18) i og rundt Nidelva og kanalen i Trondheim. Politiet konsentrerer seg om den taktiske etterforskningen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Røde Kors og brannmannskap har fått oppdraget om å søke i og ved elva og kanalen. De startet klokken 09 torsdag morgen. De er avhengige av dagslys, sier seksjonsleder for etterforskning i Gauldal, Per Christian Stokke.

Brannvesenet tar seg av søk under vann, mens Røde Kors søker rundt båter og langs og under brygger.

Odin André Hagen Jacobsen savnet

FORSVUNNET: 18-åringen er sist sett på overvåkningsbilder fra Munkegata i Trondheim sentrum.

Foto: Privat

Var ikke overstadig beruset

Odin André Hagen Jacobsen (18) forsvant under en bytur i Trondheim natt til søndag. Han skal ha drukket med kamerater, men politiet sier at han ikke var overstadig beruset.

Jacobsen og kamerater skal ha vært på et hotellrom og drukket øl. Dette har kameratene sagt i politiavhør.

Da gjengen skilte lag om morgenen, skal Jacobsen ha sagt at han skulle finne en buss for å komme seg hjem til Skaun. Da var klokken rundt 05 søndag morgen. Buss i retning hjemstedet gikk først etter klokken 10.

18-åringen er sist observert på overvåkningsvideo ved Munkegata 27 i Trondheim sentrum klokken 04.50 søndag morgen.

– Vi vurderte søk som lite hensiktsmessig tidligere. Vi hadde lite informasjon om hvor han har beveget seg, sier Stokke.

15–20 personer avhørt

Politiet jobber nå med å gå gjennom overvåkningsbildene de har fått tak i, parallelt med at de jobber med å samle inn mer.

– Dette er et omfattende arbeid, sier Stokke.

Torsdag ettermiddag har de ennå ikke gått gjennom alle overvåkningsbilder fra byen.

Mobilen til Jacobsen skal ha gått tom for strøm på lørdag før midnatt. Han skal ha spurt kamerater om lader. Dette betyr at politiet ikke har elektroniske spor fra mobilen å gå etter.

Mellom 15 og 20 personer er avhørt i forbindelse med forsvinningen. Alle har status som vitne. Stokke sier de skal fortsette med avhør torsdag.

Flere tips – ingen gjennombrudd

Om lag 10 tips har kommet inn til politiet de siste dagene.

– Vi har jobbet videre med noen av dem, men ingenting har ført til gjennombrudd, sier Stokke.

18 år gamle Odin André Hagen Jacobsen er bosatt i Eggkleiva i Skaun kommune i Trøndelag. Han er til vanlig elev ved Orkdal vidaregåande skole. Han bor sammen med foreldrene. Det var de som meldte ham savnet, etter at han ikke kom hjem fra en bytur lørdag natt.

– Hvis Odin er i live, er vi redde han har det fryktelig vondt nå. Det kan tenkes at noe kriminelt er inn i bildet. Det som har skjedd, er ikke likt Odin i det hele tatt, sa mamma Ingunn Hagen til NRK tirsdag.

Ifølge politiet er det ikke grunnlag for å anta at noe kriminelt har skjedd, men de holder alle muligheter åpne.