Ødela et hus på to måneder

Nysgjerrig på neste sesong av «Ikke gjør dette hjemme»? Bli med på en sniktitt etter to måneders systematisk vandalisme.

Nysgjerrig på neste sesong av «Ikke gjør dette hjemme»? Bli med på en sniktitt etter to måneders systematisk vandalisme.

Torfinn Borkhus og Rune Nilson har i to måneder gjort alt de kan for å ødelegge huset i Orkanger.

– Det har vært like ikke som alltid. Jeg har gått rundt og vært sammenhengende redd i to måneder nå. Det er klart at det tar på, sier Rune Nilson til NRK.

Den erfarne programlederen er nemlig ikke så glad i at det smeller og bråker rundt ham, men smeller gjør det til gagns når fjerde sesong av «Ikke gjør dette hjemme» spilles inn på en gård i Orkanger.

Resultatet får du på TV til høsten, men du kan se alle tidligere sesonger her.

Store ødeleggelser

På gårdstunet er det mange spor av ødeleggelsene som har pågått den siste tiden. Torfinn Borkhus er ny programlederen denne sesongen. Han tar over Per Olav Alvestad, og den nye programlederen mener han takler smell bedre enn Nilson.

– Jeg har storkost meg! Det har vært deilig å kunne stå i nærheten av ting som smeller, og se på nært hold hvordan kjemien kan ødelegge ting, forteller Borkhus.

TV-konseptet er blant NRKs mest solgte gjennom tidene. Konseptet er solgt til blant andre Tyskland, Sverige, Polen, Canada og Danmark.

Mange stunts

Det naturvitenskapelige programmet tester ulike stunts ved å bruke ting man allerede har i hjemmet. Dette er stunts som kan smelle skikkelig, noe de også har fått en del kritikk for tidligere.

Når NRK kommer på besøk står det en låve på gårdstunet som mangler en vegg.

Borkhus forteller at det var en overraskelse myntet på medprogramleder Nilson.

– Jeg lagde en skybar til han. Det ble et kraftig smell, men det hører jo med. Det er jo en grunn til at dette er ting vi kan teste ut her, men som du absolutt ikke bør gjøre hjemme, sier Borkhus.

Ikke gjør dette hjemmet

Her lagde Torfinn Borkhus en skybar til Rune Nilson. Hvordan det foregikk ser du på NRK til høsten.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK