Odd Iversen (69) er død

En av Norges beste fotballspillere gjennom tidene har gått bort. – Det er en legende som har gått bort, sier Rune Bratseth.

Odd Iversen
Foto: Scanpix / SCANPIX

Fotballegenden sovnet stille inn på Øya helsehus.

Det var med sorg Rosenborg i dag mottok budskapet om at en av Norges beste fotballspillere gjennom tidene har gått bort, skriver fotballklubben på sine hjemmesider.

Iversen sovnet stille inn på Øya Helsehus etter en tids sykdom mandag morgen.
Klubben skriver at familien ønsker fred i dagene som kommer og håper det respekteres.

Rune Bratseth: – Vårt første fotballidol

Rune Bratseth

Rune Bratseth

Tidligere RBK-spiller og direktør Rune Bratseth har bare gode minner.

– Det er en legende i norsk fotball som har gått bort og en legende i Rosenborg. En fantastisk fotballspiller, sier Bratseth til NRK.no.

Bratseth sier de to ble godt kjent.

– Han var fysisk veldig sterk som spiller, og kunne vært god i veldig mye. Fantastisk fotballhode. Han hadde blikket og fotballforståelsen.

– Han var kjent for å ha kjappe meldinger og man merket at han var til stede, minnes Bratseth.

RBK: – Vi er i sorg

– Det er med stor sorg jeg mottok budskapet om at Odd har gått bort, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.

– Det er en av Norges ogRBKs beste spillere gjennom tidene som har gått bort, sier Dyrhaug.

Odd Iversens karriere

Odd Iversen er kanskje Rosenborgs mest kjente spiller gjennom tidene. Foran hver kamp på Lerkendal spilles Åge Aleksandersens «Bilde tå’n Ivers» og på videoskjermene ruller bilder fra karrieren til Odd Iversen.

Han kom til Rosenborg fra Trond i 1964 og var med på å spille RBK opp i eliteserien i 1967. Odd Iversen var først og fremst målscorer. Han ble toppscorer i 1. divisjon (eliteserien) tre år på rad – i 1967, 1968 og 1969, med til sammen 73 mål. Hans 30 seriemål i 1968 er fortsatt rekord i norsk eliteserie.

Våren 1970 ble han sammen med Harald Sunde utenlandsproff i den belgiske klubben Racing Mechelen, hvor han spilte frem til 1973. Han slet med lenge med en skade, og Iversen returnerte etter hvert til RBK.
I 1975 gikk han til Vålerenga, hvor han ble i fem år. Han avsluttet karrieren som fotballspiller i Rosenborg, hvor han igjen spilte fra 1980 til 1982.

Noen av høydepunktene til fotballspiller Odd Iversen sin karriere.

Se noen av målene til fotballegenden.