Hopp til innhold

Oda Moe minnes med cd

Tre dager før hun ble drept i Skaun gjorde Oda Moe (15) sangopptak av seg selv. Her kan du høre den unike innspillingen.

Oda Moes minne-cd
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hør Oda Moe sin versjon av "White Horse" her.


– Hele døgnet bestod av sang for Oda. Hun sang hele tiden, og det betydde mye for henne, forteller pappa Arvid Moe til NRK.

1. november 2009 ble 15 år gamle Oda Moe funnet drept på travbanen i Skaun. Torsdagen før gjorde Oda Moe sangopptak på sin egen pc. Én av låtene hadde så bra kvalitet at familien ville gi den ut på cd.

Nå har de fått hjelp til å legge på gitar, trommer og keyboard til Odas versjon av Taylor Swifts «White Horse».

Allerede utsolgt

Oda Moe

Oda Moe elsket å synge.

Foto: Privat

Sangopptakene var en del av Odas forberedelser til Ungdommens Kulturmønstrings (UKM) kommunemønstring i Skaun tidligere i år. Der fikk hun aldri deltatt, men publikum fikk høre stemmen hennes likevel.

På en tom scene brant et stearinlys helt alene på et piano uten pianist, med opptaket av Oda over høytalerne. Det gjorde et sterkt inntrykk på publikum.

– Vi laget 50 cd-er til UKM, men disse ble solgt ut med en gang, forteller Arvid.

Familien har nettopp laget 200 nye kopier, som allerede er utsolgt.

- Over all forventning

– Det har gått over all forventning. Vi trodde at 50 cd-er skulle holde lenge, sier pappa Arvid.

Nå har han hastebestilt 300 nye eksemplarer til fylkesfinalen på Ørlandet i Sør-Trøndelag. Odas store mål var å få opptre der.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arvid Moe

Pappa Arvid Moe har laget cd av Odas sangopptak.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

Odas minnefond får pengene

Alle inntektene av salget går uavkortet til Odas minnefond. Fondet administreres av kulturskolen i Skaun, og pengene skal gå til å støtte utvalgte ungdommer. Med et så godt formål er det mange som velger å gi mye for å få et eksemplar.

– Vi tar i utgangspunktet 100 kroner for hver cd, men enkelte har valgt å gi så mye som 500 kroner, forteller Arvid Moe.

Ville ta musikkutdanning

Oda hadde et ønske om å gjøre som storebroren sin, og ta musikkutdanning på Heimdal videregående skole. Den drømmen ble det aldri noe av.

Nå har hun fått sangen sin utgitt på en helt egen cd, og pappa Arvid er glad for å kunne gi noe av Oda til det store nettverket som den aktive jenten hadde.

– Selvfølgelig ville vi helst hatt Oda, men når dette nå har skjedd så er det veldig godt for oss å få gi litt av Oda til andre.

Oda Moes minne-cd

Slik ser coveret på Oda Moes minne-cd ut. Cd-en er allerede utsolgt, og nå er 300 eksemplarer hastebestilt til Ungdommens Kulturmønstring på Ørlandet i helga.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK