OBS-varsel: – Blir en skikkelig uværsnatt i Trøndelag

Meteorologisk institutt har gått ut med OBS-varsel for store deler av kysten. – Det kan bli intenst i perioder, sier meteorologen.

Værradar over Midt-Norge

Slik ser YRs værradar ut for Midt-Norge fredag kveld.

Foto: Meteorologisk institutt

Geir Ottar Fagerlid

Meteorolog Geir Ottar Fagerlid.

Foto: Meteorologisk Institutt

Meteorologene melder om lokalt mye nedbør i Møre og Romsdal og Trøndelag natt til lørdag. I tillegg blir det storm på kysten av Trøndelag og i fjellet.

– Det kan bli intenst i perioder. Vinden dreier til nordvestlig liten storm, den kan komme opp i full storm med vind på 25 meter per sekund i natt, sier meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved værvarslinga på Vestlandet.

– Fest løse gjenstander

Værvarslinga på Vestlandet gikk tidligere i dag ut med OBS-varsel for Hordaland og Sogn og Fjordane med varsel om 30–50 millimeter nedbør i løpet av det neste døgnet. NVE frykter lokal flom når skyene skal tømme seg for vann.

– I perioden fra i ettermiddag til lørdag morgen forventer vi 40–60 millimeter nedbør i Trøndelag over en periode på 12–18 timer. Mest kommer det i ytre strøk, sier Fagerlid.

Det er kraftig vær for å være august.

– Det er ikke hvert år det er så kraftig vind i august. Det er vind som vedvarer i flere timer. Det kan være lurt å feste trampoliner og hagemøbler, sier meteorologen.

Lørdag skal vinden minke til bris på ettermiddagen før det blir oppholdsvær om kvelden.

OBS-varselet

Lokalt mye nedbør i Møre og Romsdal og Trøndelag. Storm på kysten av Trøndelag og i fjellet. Fredag og første del av lørdag sterk vind i fjellet i Sør-Norge.

Buskerud og Oppland:

Fredag ettermiddag sørlig liten storm i fjellet, fredag kveld dreiende sørvest. Natt til lørdag vestlig sterk kuling i fjellet, periodevis liten storm, lørdag morgen dreiende nordvest og minkende.

Hordaland og Sogn og Fjordane:

Fredag ettermiddag sørlig liten storm i fjellet, fredag kveld dreiende sørvest. Natt til lørdag vestlig sterk kuling i fjellet, periodevis liten storm, lørdag morgen dreiende nordvest og minkende.

Møre og Romsdal:

Fredag ettermiddag sørlig liten storm i fjellet, fredag kveld dreiende sørvest. Natt til lørdag vestlig sterk kuling i fjellet, periodevis liten storm, lørdag morgen dreiende nordvest og minkende. I perioden fredag ettermiddag til lørdag morgen er det venta lokalt mye nedbør, 40–60 mm på 12-18t.

Trøndelag:

I perioden fredag ettermiddag til lørdag morgen er det venta lokalt mye nedbør, 40–60 mm på 12-18t. Natt til lørdag auking til nordvest liten og kan hende full storm 25 m/s på kysten av Trøndelag. Det er venta vindkast på 25–30 m/s inn over land. Vinden er venta å gradvis minke lørdag morgen.