Melhusdrapet: Kvinne døde av ytre vold

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter at en kvinne er drept i Melhus er klar.

Krimteknikere undersøker stedet hvor en kvinne ble funnet drept på Melhus

Krimteknikere har undersøkt stedet hvor en kvinne ble funnet drept i Melhus

Foto: Morten Andersen / NRK

I ei pressemelding skriver politiet at kvinnen døde etter å ha blitt påført ytre vold. De vil ikke gå nærmere inn på dødsårsaken av hensyn til den videre etterforskninga.

Kvinnens ektemann er sikta for forsettlig drap. Han ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. To av ukene skal være i full isolasjon.

– Vi ønsker ikke å si noe mer om dødsårsaken enn at kvinnen bærer preg av å være utsatt for vold, sier etterforskningsleder John Konstad hos politiet i Sør-Trøndelag til NRK.

Politiet bekrefter at det er brukt en gjenstand i drapet uten at politiet kan si noe mer om hva slags gjenstand som er brukt. Ifølge den sikta mannens forsvarer, Tore Angen, skal siktede ha forklart at han ble angrepet av sin kone med en kniv.

Slåsskamp

Den sikta ektemannen har i avhør tirsdag innrømmet at han havnet i håndgemeng med sin kone mandag kveld. Men han har forklart at kona var i live da han forlot kvinnens leilighet.

Han har foreløpig ikke tatt stilling til skyldspørsmålet for siktelsen.

Mannen bodde på en annen adresse og den drepte kvinnen ønsket å skille seg fra ektemannen.

Politiet har ikke gjort flere avhør av mannen siden tirsdag og vil ikke gjøre flere avhør av han denne uka.

– Vi vil trolig gjøre et nytt avhør av mannen neste uke, sier Konstad.

Onsdag skal krimteknikere gjøre nye undersøkelser i leiligheten til kvinnen. En fotograf fra Kripos skal blant annet dokumentere leiligheten.

Spesialenheten kobla inn

Kvinnen anmeldte ektemannen for trusler allerede i juni. Hun ble da kalt inn til avhør til politiet. Ektemannen ble aldri kalt inn til avhør før saken ble sendt videre til Forliksrådet og senere henlagt.

Truslene fra ektemannen ble likevel ansett som såpass alvorlige at kvinnen ble utstyrt med voldsalarm i slutten av august.

Mandag, samme dag som hun ble drept, var hun på nytt innom Melhus lensmannskontor for å anmelde ektemannen for nye trusler. Hun fikk da tilbud om å få beskyttelse på et krisehjem, men takket nei til dette.

Senere samme dag blir altså kvinnen drept.

Politiet i Sør-Trøndelag har sendt over alt de har over dokumenter, anmeldelser og logger som kan knyttes til saken for å undersøke om politiet har gjort noe kritikkverdig til Spesialenheten. De skal i løpet av kort tid ta stilling til om de vil starte etterforskning av politiets rolle i konflikten mellom den drepte og siktede.