Beregn 200 g rent kjøtt av rå kylling eller kalkun per person.
Krydre kjøttet med litt salt, pepper og garam masala. Legg kjøttet i form, og tilsett 2 dl appelsinjuice, 2 dl hønsebuljong, 2 ss soyasaus og 2 dl saft fra hermetisk ananas.
Kyllingen stekes i stekovn på 200 grader i 15 minutter.
Kalkunen stekes i stekovn på 200 grader i 45 minutter.
La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp.
Saus
Stekeskyen siles og kokes opp. Jevnes med maisena. Smakes til med salt, garam masala og sitronsaft.
Garnityr
1/2 løk, finhakkes
1 stor gulrot, skives
2 epler, i båter
1/4 boks hermetisk ananas i biter
1 bunt brokkoli i buketter
Freses i panne eller wokes med olje og smør. Start med løk og gulrot, tilsett så brokkoli. Ananas og epler til slutt. Smakes til med garam masala.
Retten serveres med stekte mandelpoteter eller kokt ris.