Nyttårsbarnet Oliver kom som en rakett

Silje Hernes og Eskil Haugen skulle bare på kontroll på St. Olavs Hospital, da odelsguten Oliver bestemte seg for at han slettes ikke ville vente til terminen den 10. januar.

Nyttårsbarnet Oliver og mamma Silje Hernes

Lille Oliver ble født klokka to timer inn i det nye året, og er dermed årets nyttårsbarn i Sør-Trøndelag.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Klokka 02.07 den 1. januar kom årets nyttårsbarn i Sør-Trøndelag til verden, og Silje Hernes og Eskil Haugen ble foreldre for første gang.

– Dette var verdens beste start på et nytt år, sier en opprømt far til NRK.

Lille Oliver veide 2675 gram og var 48 centimeter lang da han kom til verden, og ante lite om at han hadde forårsaket aldri så lite dramatikk på sin ferd.

LES OGSÅ: Kian ble født ti sekunder inn i 2015

Skulle bare på kontroll

Eskil Haugen, Silje Hernes og Oliver

Eskil Haugen og Silje Hernes med sin førstefødte, nyttårsbarnet Oliver.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Silje og Eskil var på St. Olavs Hospital for en ultralydkontroll på formiddagen den 31. desember, for terminen var ikke før 10. januar, men underveis i kontrollen gikk fostervannet.

– Jordmødrene syntes det var veldig artig og ble helt i hundre. Vi var derimot i sjokk, for vi hadde jo planlagt at vi skulle hjem og spise kalkun sammen med et vennepar, ler Eskil.

– Samtidig begynte vi å tenke at dette kunne bli et nyttårsbarn, og det kan det jo være mange fordeler med, sier mamma Silje.

Så gikk det noen timer, men plutselig skjedde alt veldig raskt. Dette kombinert med at Oliver var en såkalt stjernekikker - det vil si at han kom med fjeset oppovervendt - gjorde at det ble litt hektisk på fødestua.

– Jeg ble litt stresset da det etterhvert sto tre jordmødre, to barneleger og to barnepleiere der, men det gikk heldigvis bra, sier Eskil.

LES OGSÅ: Chris Odin er årets nyttårsbarn i Molde

Odelsgutt på Brekstad

Nyttårsbarnet Oliver

Ifølge pappa Eskil var det litt låt i ham da han ble født, men dagen derpå er Oliver roligheten selv.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Dagen etter fødselen er den lille familien på barselavdelingen på St. Olavs for å få litt ekstra oppfølging.

– Han var litt stresset til å begynne med og blodsukkeret var litt ujevnt, men det ser ut til at det ordner seg fint, sier pappa Eskil.

Mammaen er også bare lutter smil og glede nå når hun har kommet til hektene igjen.

Oliver er odelsgut på Brekstad i Ørland, og Eskil forteller at besteforeldrene nå bare går og tripper og venter på å få komme på besøk.

– Mobilen har ligget og ristet i hele dag.