Nytt verdenscuprenn til Trondheim

Entusiastisk publikum og godt arrangement gir Trondheim nytt verdenscuprenn neste år.

Anders Bardal i Granåsen

Anders Bardal og resten av verdenseliten i hopp vil gjeste Trondheim også i 2014. Det internasjonale skiforbundet ønsker er nytt verdenscuprenn i Granåsen i mars neste år.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Det er viktig for Granåsen å få verdenscuprenn hvert år framover hvis målet om VM i skiflyging i 2021 skal nås.

– Alt tilsier at vi får verdenscuprenn til neste år, sier rennleder Hroar Stjernen i FIS worldcup Granåsen.

Han har også fått en e-post der det står at mest sannsynlig blir det verdenscuprenn i kombinert dagen før rennet i hopp. Datoene som står nå er 12. og 13. mars 2014.

– Det internasjonale skiforbundet (FIS) er kjempefornøyd med det arrangementet som Granåsen har hatt de siste to tre årene, sier Stjernen. Som tror Granåsen er sikret verdenscuprenn flere år framover.

Verdenscup Granåsen

Entusiastisk publikum er viktig for et godt arrangementet. Det internasjonale skiforbundet er fornøyd med publikummet i Granåsen, så også til neste år kommer verdenseliten i hopp til Granåsen. Det internasjonale skiforbundet er fornøyd med arrangementet, og ønsker at Trondheim er vert for et verdenscuprenn i mars 2014.

Foto: NRK

Viktig for hoppmiljøet

NTB melder at hoppkomiteen i det internasjonale skiforbundet var samlet i Zürich i helgen, og der ble neste sesongs terminliste diskutert. Vikersund skal arrangere det siste verdenscuprennet før VM på ski i Falun i Sverige neste vinter, og Trondheim og Holmenkollen like etter VM på ski.

Men Granåsen må gjøre noen forbedringer før neste års renn.

– Anlegget begynner å bli slitt. Vi må oppgradere både på kort og lang sikt, og det er viktig for kombinert og hoppmiljøene i Trøndelag. At de har moderne treningsanlegg, sier Stjernen.

Hroar Stjernen

BRA: Rennleder Hroar Stjernen for FIS World Cup 2013 Granåsen tror Trondheim får verdenscuprenn flere år fram i tid. Det langsiktige målet er å få VM i skiflyging i 2021.

Foto: Frode Dreier / NRK

Jobber mot VM i 2021

Det store målet på er å få et VM I 2021. Derfor er det viktig for arrangøren å være på kalenderen til det internasjonale skiforbundet hvert år.

– Skiforbundet har påpekt at anlegget trenger nye avsatser. Ellers på lang sikt må vi få en ny heis, og nytt tilløp i storbakken, sier Stjernen. Som også vet at skiforbundet ønsker at deltakerlandsbyen bygges på sletta.

– Er det økonomi til dette?

– Ja, så lenge vi blir Norges offisielle søker til VM på ski, så ligger det penger der. Stjernen, og mener at alt tilsier at Trondheim vil komme til å bli Norges alternativ.