NRK Meny
Normal

Thomas rocker inn i «Gullrekka»

Quizprogrammet Tidsbonanza er i full gang med sine TV-opptak på NRK på Tyholt. Thomas Felberg er høyt og lavt og lover mye gøy.

Bli med på innspilling av Tidsbonanza i studio på Tyholt.

Thomas Felberg med gjester reiser tilbake i tid i quizprogrammet Tidsbonanza. Her en sniktitt fra innspillingen på Tyholt i Trondheim.

Tidsbonanza er NRKs helt nye programserie, som skal inn i «Gullrekka», og ta over etter Nytt på nytt, fra april i vår. Programleder, Thomas Felberg, kjent som dommer i Stjernekamp, tror folk hjemme i stua vil få et nytt program å kose seg med.

– Vi skal finne en slags tidstemperatur hver uke, hvor to lag skal få bryne seg på spørsmål fra ett spesielt årstall i hvert program. Spørsmålene omfatter alt fra musikk, film, sport og TV til hendelser som har skjedd det spesielle året. Vi skal ha det skikkelig gøy, men også lære litt på veien, forteller han.

–Quiz er moro

Felberg betegner Tidsbonanza som et tradisjonelt spørreprogram, med muligheter for å mimre tilbake til minnerike årstall.

– Quiz er jo så moro, og ikke minst en sosial ting. Jeg tror folk vil like å bli med på en tidsreise fra begivenheter som har fengslet oss for lenge siden. Vi skal helt tilbake til 70- og 80-tallet, men også frem mot nåtiden. For dagens virkelighet er jo også morgendagens historie, sier han.

Tar over etter Nytt på nytt i april

Selv er han nokså spent på sin programlederdebut i en slik kontekst, og er i ærefrykt over å skulle ta over etter selveste Nytt på nytt 8. april

– Det er jo første gang jeg er programleder i et slikt program, men jeg er veldig glad for å få den sjansen. Jeg regner ikke med å ta over alle seerne til Nytt på Nytt, men håper jo at folk vil følge oss også, sier han.

– Full fres

Prosjektleder, Hilde Håbjørg mener de uten tvil har funnet rett mann til å lede den nye fredagsunderholdningen.

Quizprogrammet "Tidsbonanza" er i full gang med TV-opptakene på Tyholt i Trondheim
Foto: Javad Montazari

– Vi har fått tak i utrolige morsomme folk. Programlederen er det full fres i, han er lett og ledig og kan lage god stemning i studio. Vi har også hatt fokus på å få tak i spennende deltakere som skaper litt morsomheter utover selve konkurransen.

Produserer på Tyholt

Første opptak ble fredag spilt inn i TV-studio på Tyholt, og prosjektlederen er stolt og glad.

– Det er helt fantastisk at vi nå får lage fredagsunderholdning igjen. Det er jo en god stund siden sist Tyholt huset en slik produksjon, så det å få lage en litt lengre serie som skal gå inn i «Gullrekka», er jo helt gull.

Vil du være publikum?

NRK ønsker å invitere flere til å være publikum under innspillingen av programmet 17,18 og 19 februar, og 15 – 18 og 19, 20 og 21. april.

Meld ønsker til tyholtpublikum@nrk.no

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.