NRK Meny
Normal

Nytt RBK-håp på plass i Trondheim

Jaime Alas ble hyllet av ti landsmenn da han landet på Værnes i natt. Torsdag kan 22-åringen fra El Salvador være RBK-spiller.

Jaime Alas (t.h.)

Jaime Alas (t.h.) blir sammenlignet med Alanzinho av RBK-trener Jan Jönsson. Dersom han består de medisinske og fysiske testene, skriver 22-åringen under en kontrakt med RBK på torsdag.

Foto: Mark Humphrey / Ap

– Han ble godt mottatt med flagg og fesstemning av innbyggere fra El Salvador da han landet, forteller Harald Pedersen, som er Rosenborgs pressekontakt.

Alas, som har fem mål på 25 landskamper, landet på Trondheim lufthavn Værnes ved midtnatt, etter en rundt 20 timer lang flytur.

– Han reflekterte over at alt var lyst ute. Han har litt jetlag, så han skal ta det med ro i dag. Vi skal ha noen samtaler og bli litt bedre kjent med hverandre, sier Pedersen.

– Første fellestrening kan bli fredag

Alas kommer fra klubben Luis Angel Firpo, og spiller som venstrekant både for klubblaget og landslaget.

De neste dagene skal han gjennom medisinske og fysiske tester, før han eventuelt skriver en kontrakt med Rosenborg på torsdag.

– Han skal gjennom et meget omfattende program, med blant annet sjekking av knær, ledd, spenst og hurtighet. Hvis alt går i orden kan hans første fellestrening med resten av laget bli på fredag, sier Pedersen.

Sammenlignes med Alanzinho

Ifølge nettstedet rbkweb.no skal kontrakten være på tre og et halvt år.

Samme nettside skriver at RBK-trener Jan Jönsson sammenligner Alas med den tidligere Stabæk-stjerna Alanzinho.

Alanzinho

Jan Jönsson håper at Alas kan bli RBKs svar på Alanzinho, som er kjent for sin teknikk og hurtighet.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

– Det ser spennende ut. Han er en gjennombruddsspiller, både med og uten ball, og vil i bakrom. Han har et lavt og fint tyngdepunkt, har fin teknikk og vil framover på banen, sier Jönsson.

Ifølge RBK har Alas med seg alt han trenger for å bli værende i Trondheim fra nå av, og dersom kontrakten blir undertegnet på torsdag vil også hans kone og barn komme flyttende etter hvert.

På grunn av overgangsvinduet i norsk fotball kan ikke 22-åringen spille kamper for RBK før 1. august.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal