Nytt møte om kommunesammenslåing

Kommunetoppene i Frosta, Levanger og Verdal trenger mer tid før de blir enige om en intensjonsavtale om kommunesammenslåing.

Laster kart, vennligst vent...

Slik kan den nye storkommunene på Innherred se ut om det blir kommunesammenslåing.

Ordførerne i de tre kommunene møttes på Falstadsentret i Levanger mandag.

Da møtet var ferdig i 16-tida var de ikke blitt enige om en intensjonsavtale.

Møtes igjen

Bjørn Iversen, ordfører i Verdal, sier de skal møtes på nytt onsdag klokka 18. Han vil ikke forskuttere at det blir enighet om en intensjonsavtale.

Bjørn Iversen, ordfører Verdal

Ordfører i Verdal, Bjørn Iversen, sier det er for tidlig å si om partene blir enige om en intensjonsavtale om kommunesammenslåing.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Ut over det vil han ikke kommentere saken nå.

– Vi har kommet et godt stykke på vei, men skal ha et møte til for sluttføring, sier Robert Svarva, ordfører i Levanger.

Mens ordfører på Frosta, Trine Haug, er optimistisk med tanke på å bli enige om en intensjonsavtale om kommunesammenslåing.

– Fra Frosta sin side er vi godt fornøyd så langt. Mest fornøyd er jeg med at vi har fått en garanti på å beholde arbeidsplassene i kommunehuset som i dag, sier Haug.

Enige om kommunenavn

Trine Haug

Ordfører på Frosta, Trine Haug, er fornøyd etter dagens forhandlingsmøte om kommunesammenslåing.

Kommunetoppene er enige om at Innherred skal bli det nye navnet på storkommunen om det blir en kommunesammenslåing mellom Frosta, Levanger og Verdal.

– Det er ikke det navnet vi ønsket oss. Vi så at vi kan få en god del forbedringer av tjenestene om det blir en kommunesammenslåing og da droppet vi navnekampen. Vi er frostinger uansett, sier Haug.

Under dagens forhandlingsmøte har partene ikke blitt enige om kommunevåpen.

Ikke sikker på sammenslåing

Ordfører på Frosta, Trine Haug sier det var et godt klima og god framdrift under forhandlingen mandag.

– Hvor sikker er du på at det blir kommunesammenslåing?

– Nei, det er jeg ikke sikker på, sier Haug. Blir det enighet om en intensjonsavtale skal avtalen legges fram for kommunestyret før det blir en folkeavstemning.