Han var hetest på Rosenborg i vår - ute i kulden i høst

Ole Selnæs var vårens heteste RBK-spiller. Nå holder nykjøpene 18-åringen ute av laget.

Ole Selnæs

Ole Selnæs vil kjempe seg tilbake på RBK-laget.

Foto: Erland Knudsen / NRK

Ole Selnæs var vårens heteste navn på Lerkendal, og spilte fast på RBK-midtbanen. Så forvant 18-åringen fra førsteelleveren i sommer.

Jeg slet med sykdom, men føler meg frisk og rask nå. Jeg har meldt meg klar, men nå får jeg ikke spille. Det er bare å jobbe på, konkluderer Selnæs til NRK etter fredagens trening på Lerkendal.

Tyngre for unge trøndere

Rosenborg har som kjent forsterket stallen med profilene Tarik Elyounoussi, Tore Reginiussen, Christian Gamboa Luna, og Jaime Enrique Alas Morales.

Samtidig har lokale ungutter som Simen Wangberg (Brann) og Fredrik Midtsjø (Ranheim) forlatt RBK etter lite spilletid.

– Vi var flere på laget i starten av sesongen, men så er det jo gode spilllere som har kommet inn. Vi kom oss til Europa League og har begynt å vinne kamper, så det har både positive og negative sider, mener Selnæs.

– Det var jo noen kamper i vår der vi nesten bare var nordmenn og unge trøndere, men konkurransen er blitt tøffere. Slik er gamet, sier Jonas Svensson til NRK.no

Jonas Svensson på trening på Lerkendal fredag.

Jonas Svensson er en av få trøndere som er aktuell mot Vålerenga søndag.

Foto: Erland Knudsen / NRK

Verdalingen har i likhet med Selnæs sett en del kamper fra benken i det siste.

– Jeg er 19 år og har god tid, så det er bare å gi jernet, sier Svensson som skrev ny langtidskontrakt med RBK i vår.

Tarik: – Har lært ordet læll

Tarik Elyounoussi er fersk på Lerkendal, men registrerer at det er få trøndere på banen om dagen.

Jeg synes jeg hører bare trøndersk rundt meg hele tida, og jeg har lært meg "æ" og læll". Jeg ser poenget, men så lenge alle jobber for laget betyr vel ikke dette så mye.

Nykjøpet lover i så måte å gi alt for Trøndelags stolthet når erkerival Vålerenga kommer på besøk søndag.

– Det har ikke blitt noen scoringer på meg ennå, men det kommer flere sjanser og da er det bare å være klar. Se ikke bort fra at det kommer et mål allerede søndag, gliser Elyounoussi.

Èn trønder mot VIF?

I forrige serierunde mot Stabæk fant Jan Jönsson kun plass til Per Verner Rønning av trønderne fra start. Steffen Iversen kom riktignok inn som innbytter og ble matchvinner.

Det er en skjerpet konkurransesituasjon, men gjør de (trønderne) det bra er det lett på finne plass til dem. Vi starter med det laget vi mener har størst muligheter til å ta tre poeng, konkluderer Jan Jönsson.

RBK-treneren har ikke bestemt seg for hvilke elleve som starter helgas storkamp.

Rønning kan få sjansen dersom Stefan Strandberg ikke blir klar etter skade, mens Jonas Svensson er høyaktuell på sentral midtbane. Selnæs må nok smøre seg med tålmodighet.

– Jeg synes det er viktig med trøndere og jeg har oppfatning av at publikum synes det også. Jo flere jo bedre, men de må jo være god nok også, sier Selnæs.

RBK-spillere på trening

Tøff kamp om spilletid i dagens RBK-stall.

Foto: Erland Knudsen / NRK