Spiller inn juleklassiker på nytt

30 år etter at Hans Rotmos Vårres jul kom ut, går den samme gjengen i studio og spiller inn platen på nytt.

Hans Rotmo

Hans Rotmo har gitt oss mange kjente og kjære jule sanger. Til neste jul kommer han med en rekke nye.

Foto: NRK / NRK

De har gitt oss jule-klassikere som Grisslaktinga, Vårres jul og Julebordet. Nå håper Hans Rotmo, Kai Biermann, Henning Sommero og Gunnar Andreas Berg å gi oss de kjente og kjære låtene i ny drakt, sammen med noen nye sanger.

- Det er en fornøyelse å få være med på dette en gang til. Hans har skrevet så flotte låter og tekster at vi gleder oss til dette. Vi hadde en prøve i går hvor vi spilte gjennom alle låtene. Det låt kjempefint, sier gitarist Gunnar Andreas Berg.

Ny drakt

I tillegg til å spille inn de gamle låtene på nytt, så skal også gjengen spille inn en rekke nye julesanger skrevet av Rotmo. Dette blir sanger som handler om den moderne juleferinga, og mindre om ”hest og slede”.

- Folk vil kjenne igjen Vårres jul slik som den var. Men likevel er det en del ny tematikk i tekstene. Ellers vil vi gjøre det på samme måte som sist. Vi spiller sammen, har det moro, og får låtene til å høres fine ut, sier Berg.

Dobbeltalbum

Gitaristen tror årsaken til suksessen til ”Vårres jul” er låtene. Enkle melodier med gode tekster. Fram mot nyinnspillingen har Rotmo også skrevet en rekke nye julesanger. Disse kommer sannsynligvis også med på nyplata.

- I planleggingsfasen diskuterte vi om det bare skulle være 2-4 nye sanger sammen med de gamle. Men slik det ser ut nå spiller vi inn en helt ny CD med tolv låter. Om det kommer på samme plate eller blir en egen CD vet jeg ikke så mye om.

Utsolgte forestillinger

Allerede i februar ble billettene til de kommende juleforestillingene lagt ut for salg. I Olavshallen i Trondheim planlegger gjengen fire konserter i november. Og responsen fra publikum har vært enorm. På én time ble alle de fire konsertene utsolgt.

- Det er helt utrolig. Det har vært en stor opplevelse og se at Olavshallen og alle de andre konsertene bli utsolgt. Vi gleder oss veldig til å turnere, avslutter Berg.