NRK Meny
Normal

Nye respiratorer til Midt-Norge

Helse Midt-Norge har bestilt rundt femti nye respiratorer for å være best mulig forberedt på en svineinfluensa-epidemi.

St.Olavs hospital
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen gir norske sykehus 400 nye respiratorer, og 50 av dem blir fordelt i Midt-Norge. Med de nye respiratorene vil Helse Midt-Norge kunne ta imot opptil 150 pasienter med svineinfluensa.


Godt forberedt

Administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Gunnar Bovim, mener de nå er godt forberedt før en eventuell svineinfluensa-pandemi.

– Norge forbereder seg til å kunne gi et betryggende helsetilbud når denne influensaen kommer hit, sier Bovim.

Han er optimistisk med tanke på å få alle respiratorene på plass innen pandemien når toppen. Helse Midt-Norge opererer med et "verst tenkelig"-scenario, der opptil 150 svineinfluensa-pasienter får behov for respirator.

Unge får lungeinfeksjon

Erfaring fra England vise at det særlig er unge som pådrar seg en lungeinfeksjon som følge av H1 N1-viruset. I følge helsedirektøren kan de føle seg trygge på å få god behandling.

– Jeg tror at om jeg skulle velge et land å bo i for å bli ivaretatt under en svineinfluensa-epidemi, så ville jeg valgt Norge. Her er det tatt mange forholdsregler opp gjennom årene, og vi er godt i stand til å forberede oss godt nå som epidemien ser ut til å komme i stort omfang, avslutter Bovim.