Nye problemer for trøbbelferje

Folk i Ytre Namdal fortviler over nye problemer med MF «Olav Duun».

MF "Olav Duun"

NYE PROBLEMER ETTER VERKSTEDOPPHOLD: MF «Olav Duun» ligger nå til kai i Kolvereid og det kan ta minst en måned før fartøyet kan være i trafikk.

Foto: Knut Reitan / NRK

– Hvem kommer først av tjelden og «Olav Duun»? Nå er tjelden kommet, og vi tror faktisk at den reiser av gårde før ferja kommer i drift. Det er helt elendig, sier Hildbjørg Edvardsen til NRK.

Hun er en av mange som fortsatt må vente på å kunne reise med ferja som skulle ha gått på sambandet mellom Hofles og Lund i Ytre Namdal.

Reparert i Polen

Ferja «Olav Duun» har hatt tekniske problemer en rekke ganger de siste årene.


I fjor høst ble den slept til Polen for å få nye motorer. Nå er den tilbake på trøndelagskysten, men det betyr ikke at den kan bli satt i trafikk.

For nå er det funnet nye feil under testing. Og dermed er den ute av trafikk i minst fire nye uker, ifølge Namdalsavisa.

– Vi mangler vesentlig med kraft i maskineriet når vi skal manøvrere. Det er det som er problemet nå, sier kaptein Kjell Elvheim til NRK.

Fortvilet og skuffet

Elvheim sier han både ble fortvilet og skuffet da det igjen dukket opp problemer med fartøyet som flere nå omtaler som fiaskoferja.

– Jeg vil nok tro at et barn som «Olav Duun» får mange navn etter hvert. Spesielt etter de hendelsene som har vært opp gjennom årene, sier Per Christian Stubban, daglig leder i rederiet FosenNamsos Sjø.

Han sier de nå vil bringe på det rene hva som har skjedd og hva leverandørene vil gjøre.

Stubban er klar på at selskapet satser på å få ferja helt i orden.

–Sånn at den skal være helt driftsikker og tilfredsstillende både for våre kunder og ansatte, sier Stubban.