Unge kvinner foreslått som Årets trønder

Linn Siri Skain og Anne Judith Wik har dukket opp som nye forslag til Årets trønder.

Årets Trønder?

Disse damene har til felles at de er musikere og foreslått som Årets trønder i 2013.

Foto: Privat, Terje Visnes / Adresseavisen

Soda

Anne Judith Wik er tidligere kjent som vokalist i dansepop-gruppa Soda. Nå kan hun bli Årets trønder.

Foto: Terje visnes / Adresseavisen
Skain

- Jeg blir glad over å høre at andre liker jobben jeg gjør, sier den nominerte Linn Siri Skain

Foto: Privat

Soknedal-kvinnen Linn Siri Skain (21) er foreslått som Årets trønder for hennes innsats i kulturlivet på Støren.

«I en alder av 21 år har hun gjort Støren til en opplevelse når det gjelder kultur. I et lite samfunn som Støren gjør hun en fabelaktig jobb. Slike sjeler trenger en oppmuntring for å opprettholde kulturen», skriver innsenderen i sin begrunnelse.

– Å f…, unnskyld, utbryter Skain da hun får høre at hun er foreslått i den gjeve kåringen.

– En stor ære

Etter å ha vært elev i kulturskolen på Støren har hun blant annet vikariert som lærer for kulturskoleelever, reist rundt og sunget for bygdas innbyggere, og jobbet på Støren kulturhus.

Hun har også tidligere blitt lagt merke til for sin innsats for kulturlivet på Støren med blant annet Trønderenergis miljø- og kulturpris og Gauldal videregående skoles ærespris.

– Det er en stor ære og kjempeartig å bli foreslått. Jeg blir glad over å høre andre liker jobben jeg gjør. Det motiverer meg til å fortsette, sier 21-åringen som nå tar lærerutdanning ved Hist og vurderer teater- eller musikkutdanning etterpå.

Youtube-hit

Anne Judith Wik er en annen ung kvinne som er foreslått som Årets trønder. En av dem som har foreslått Wik begrunner forslaget med følgende begrunnelse:

«Hun har nettopp vunnet Youtube-award for beste låt i verden! :-)».

Nylig ble musikkvideoen til låta «I Got a Boy» kåret til årets beste video på Youtube. Anne Judith Wik har skrevet teksten til låta sammen med Will Simms og Sarah Lundback Bell. Låta danket ut hete nominerte navn som Lady Gaga, Justin Bieber, Miley Cyrus, One Direction, Macklemore & Ryan Lewis og Selena Gomez.

Låta ble oversatt til koreansk og fremført av jentegruppa Girls' Generation. Den ble fremført i en fargerik video som har blitt sett over 70 millioner ganger på Youtube.

Anne Judith Wik er tidligere kjent som vokalist i dansepop-gruppa Soda.

Les mer: - Et historisk mediesamarbeid