Nye Leüthenhaven tar snart form

Trondheims siste uutvikla sentrumstomt tar snart form. Prosjektet vil gi Midtbyen et nytt ansiktsløft.

Nye Leütenhaven

Leuthenhaven vil snart ta form - reguleringsplanen blir trolig presentert for politikerne denne måneden.

Foto: Henning Larsen Architects/illustrasjon

Gladsø

Yngvar Gladsø, prosjektleder for Leuthenhaven i Trondheim kommune.

Foto: Grete Thobroe/NRK

– Det handler ikke om å lage en bygning på ei tomt, det er et byutviklingsprosjekt. Leüthenhaven er kanskje den eneste gjenstående tomta som ikke er utvikla i Midtbyen, så her handler det om å utvikle byrommet til noe positivt for alle sammen, sier Yngvar Gladsø, prosjektleder for Leutenhaven i Trondheim kommune.

Etter flere runder med Henning Larsen Architects, som vant arkitektkonkurransen, har bygget fått et preg som viser at dette er noe mer enn et kontorbygg.

– Fantastiske planer

– Under bakken så vil det fremdeles være et betydelig antall parkeringsplasser. Det blir også en flott og framtidsretta kino med mange saler, og det blir også et bytorv, sier Gladsø.

Utenfor er det også gitt rom for mer parkareale, med en passasje som binder Midtbyen og Kalvskinnet sammen. Og akkurat her er kinoen plassert, til stor glede for kinosjef Egil Akselsen i Trondheim Kino.

– Det er fantastiske tegninger med tanke på kinoløsningen. Det er sannsynligvis den beste kinoløsninga jeg noen gang har sett. Beliggenheten er også veldig, veldig bra. Byrommet gir gode muligheter, og med Trøndelag Teater som en av de nærmeste naboene så er det gode samarbeidsmuligheter, sier en fornøyd Akselsen til NRK.

Reguleringsplanen blir trolig presentert for politikerne i slutten av måneden.

Leutenhaven

Slik ser Leühtenhaven ut i dag.

Foto: Grete Thobroe/NRK