NRK Meny
Normal

Nye E6-planer kan bli framskyndet

Ifølge avisa Opdalingen kan nye E6 ut fra Trondheim, i retning Oppdal, bli ferdig allerede i 2018, og ikke i 2023 som var planen.

Kø på E6 Tiller

Bildet viser kø på E6 ved Tiller i Trondheim.

Foto: NRK/Stein Lorentzen

For mange er flaskehalsen ved City Syd i Trondheim et problem.

Ifølge avisa Opdalingen, kan det nå virke som regjeringa framskynder planene om å utbedre E6 ut fra Trondheim og sørover.

Klare til oppstart

I de opprinnelige planene var det forutsatt at den nye veien skulle stå ferdig om åtte år, i 2023. Men den nye regjeringens satsing på veg kan bety at veien blir ferdig tidligere.

– Vi er klare til å starte opp, forteller prosjektleder Almar Aronsen i Statens vegvesen til avisa.

Han sier videre at saken ble oversendt til departementet i februar, og at de nå venter på at finansieringen skal bli vedtatt i Stortinget.

– Dette er et overmodent prosjekt, og med en regjering som har signalisert at veibyggingen i Norge har gått alt for sakte, så setter vi vår lit til at det nå blir gitt klarsignal for å starte, sier Aronsen.

Fører til kø

Delstrekningen forbi City Syd ble åpnet i oktober i 2013.

Overgangen fra firefelts til tofelts vei sør for City Syd fører til kilometerlange køer og periodevis full stopp. Spesielt i ettermiddagsrushet ut fra Trondheim.

Vegstrekningen er en del av Miljøpakken, der den åtte kilometer lange firefeltsveien mellom Tillerbyen og Melhus er kostnadsberegnet til rundt 2,5 milliarder kroner.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.
Terje Våg fra Snåsa. En av fem finalister til Årets Ildsjel.