NRK Meny
Normal

Nye E6-planer kan bli framskyndet

Ifølge avisa Opdalingen kan nye E6 ut fra Trondheim, i retning Oppdal, bli ferdig allerede i 2018, og ikke i 2023 som var planen.

Kø på E6 Tiller

Bildet viser kø på E6 ved Tiller i Trondheim.

Foto: NRK/Stein Lorentzen

For mange er flaskehalsen ved City Syd i Trondheim et problem.

Ifølge avisa Opdalingen, kan det nå virke som regjeringa framskynder planene om å utbedre E6 ut fra Trondheim og sørover.

Klare til oppstart

I de opprinnelige planene var det forutsatt at den nye veien skulle stå ferdig om åtte år, i 2023. Men den nye regjeringens satsing på veg kan bety at veien blir ferdig tidligere.

– Vi er klare til å starte opp, forteller prosjektleder Almar Aronsen i Statens vegvesen til avisa.

Han sier videre at saken ble oversendt til departementet i februar, og at de nå venter på at finansieringen skal bli vedtatt i Stortinget.

– Dette er et overmodent prosjekt, og med en regjering som har signalisert at veibyggingen i Norge har gått alt for sakte, så setter vi vår lit til at det nå blir gitt klarsignal for å starte, sier Aronsen.

Fører til kø

Delstrekningen forbi City Syd ble åpnet i oktober i 2013.

Overgangen fra firefelts til tofelts vei sør for City Syd fører til kilometerlange køer og periodevis full stopp. Spesielt i ettermiddagsrushet ut fra Trondheim.

Vegstrekningen er en del av Miljøpakken, der den åtte kilometer lange firefeltsveien mellom Tillerbyen og Melhus er kostnadsberegnet til rundt 2,5 milliarder kroner.