Hopp til innhold

Nye E. C. Dahls: – Skal være et sted for eksperimenter og ølglede

Hos det nye ølsenteret til E. C. Dahls skal det være mulig å fordype seg i ølkunnskap. Samtidig lover bryggeriambassadøren at det skal være rom for å slappe av med en halvliter også.

Maling ved EC Dahls

Siste strøk legges på det nye bryggeriet.

Foto: Malin Sveinsdotter Lystad / NRK

E. C. Dahls har en 160 år lang historie med stolte tradisjoner. Nå er de klare for nye eventyr med et nytt bryggeri, pub og kjøkken.

Kristian Berger

Kristian Berger er bryggeriambassadør hos E. C. Dahls, og mener bryggeriet er klar for 160 nye år.

Foto: Malin Sveinsdotter Lystad / NRK

– Dette åpner for en helt ny æra for oss og vi skal glatt klare 160 år til, sier bryggeriambassadør Kristian Berger på åpningsdagen.

Berget bryggingen av E. C. Dahls-pilsen

Det nye E. C. Dahls ble mulig da eierne Carlsberg og Brooklyn Breweries investerte 110 millioner kroner i anlegget. Pengene har gått til ombygging av hele bryggeriet.

Med det nye bryggeriet vil det bli satset på å bygge opp E.C. Dahls for fremtiden.

– Det kommer en helt ny portefølje med øl, som skal være en nasjonal satsing. Samtidig skal dette være et sted hvor man kan eksperimentere og være med å utvikle nye øltyper.

Inne hos EC Dahls

E. C. Dahls åpner seg mot publikum og har fått en ny restaurant.

Foto: Malin Sveinsdotter Lystad / NRK

Mye er altså nytt, men de har også tatt vare på det gamle.

– Vi har berget bryggingen av E. C. Dahls-pilsen, og det er fundamentet vårt i Trondheim by, sier Berger.

– Skal være lov å bare drikke øl også

Det nye bryggeriet er et ølsenter med mikrobryggeri, bryggeripub, restaurant og konferansesenter.

E. C. Dahls

E. C. Dahls bryggeri har 160 år med stolte tradisjoner. Bryggeriambassadør Kristian Berger satser på at det blir 160 år til.

Foto: Malin Sveinsdotter Lystad / NRK

– Vi har et ønske om å være med å spre ølkunnskap, ølkultur og ølglede. Nå har vi fasiliteter som gjør at vi kan ha ølsmaking, kurs, omvisninger og mye mer, sier Berger.

Han forteller at på det nye senteret vil det bli mulig å gå i dybden. Samtidig skal det ikke bare være alvor.

– Jeg synes det er viktig at det fortsatt skal være lov å bare ta seg en halvliter og slappe av uten at det skal være så mye styr rundt det, sier han.

– En befolkning som tar vare på det lokale bryggeriet

E. C. Dahls står sterkt i Trondheim og Trøndelag, og bryggeriambassadøren håper det vil fortsette slik.

Øltanker ved E.C. Dahls
Foto: Malin Sveinsdotter Lystad / NRK

– Vi er jo veldig heldige som har en befolkning som tar vare på det lokale bryggeriet sitt. Vi ligger på godt over 80 prosent av markedet i Trondheim by, sier Berger.

Det tar han derimot ikke som en selvfølge.

– Vi må passe på å gjøre oss fortjent til det videre også, og det håper vi det nye bryggeriet vil være med å bidra til.