E. C. Dahls har en 160 år lang historie med stolte tradisjoner. Nå er de klare for nye eventyr med et nytt bryggeri, pub og kjøkken.
– Dette åpner for en helt ny æra for oss og vi skal glatt klare 160 år til, sier bryggeriambassadør Kristian Berger på åpningsdagen.
Berget bryggingen av E. C. Dahls-pilsen
Det nye E. C. Dahls ble mulig da eierne Carlsberg og Brooklyn Breweries investerte 110 millioner kroner i anlegget. Pengene har gått til ombygging av hele bryggeriet.
Med det nye bryggeriet vil det bli satset på å bygge opp E.C. Dahls for fremtiden.
– Det kommer en helt ny portefølje med øl, som skal være en nasjonal satsing. Samtidig skal dette være et sted hvor man kan eksperimentere og være med å utvikle nye øltyper.
Mye er altså nytt, men de har også tatt vare på det gamle.
– Vi har berget bryggingen av E. C. Dahls-pilsen, og det er fundamentet vårt i Trondheim by, sier Berger.
– Skal være lov å bare drikke øl også
Det nye bryggeriet er et ølsenter med mikrobryggeri, bryggeripub, restaurant og konferansesenter.
– Vi har et ønske om å være med å spre ølkunnskap, ølkultur og ølglede. Nå har vi fasiliteter som gjør at vi kan ha ølsmaking, kurs, omvisninger og mye mer, sier Berger.
Han forteller at på det nye senteret vil det bli mulig å gå i dybden. Samtidig skal det ikke bare være alvor.
– Jeg synes det er viktig at det fortsatt skal være lov å bare ta seg en halvliter og slappe av uten at det skal være så mye styr rundt det, sier han.
– En befolkning som tar vare på det lokale bryggeriet
E. C. Dahls står sterkt i Trondheim og Trøndelag, og bryggeriambassadøren håper det vil fortsette slik.
– Vi er jo veldig heldige som har en befolkning som tar vare på det lokale bryggeriet sitt. Vi ligger på godt over 80 prosent av markedet i Trondheim by, sier Berger.
Det tar han derimot ikke som en selvfølge.
– Vi må passe på å gjøre oss fortjent til det videre også, og det håper vi det nye bryggeriet vil være med å bidra til.