NRK Meny
Normal

Ny storkontrakt til Aker Verdal

Aker Verdal skal bygge to stålunderstell til den nye boligplattformen for ConocoPhillips på Ekofisk.

Les også Milliardkontrakt for Rissa-verft

Opplasting av tung bør ved Aker Verdal

De to stålunderstellene som skal bygges ved Aker Aolutions i Verdal skal leveres våren 2012.

Foto: Aud Graadal

Både et stålunderstell og ei brustøtte skal bygges ved Aker Solutions anlegg på Verdal. Det skal leveres til ConocoPhillips våren 2012, og direktør Nina Udnes Tronstad sier oppdraget vil sikre minst 130 personer jobb i hele perioden. I dag ble kontrakten feiret med champagne.

Direktør Nina Udnes Tronstad

I dag kan vi feire igjen, sier administrerende direktør Nina Udnes Tronstad.

Foto: Kirsten McDonagh / NRK

– At vi nå fikk denne kontrakten så kort tid etter Gudrun-kontrakten viser at vi er konkurransedyktige på det globale markedet. Vi hadde en tung tid med nedbemanning og oppsigelser i fjor, og dette viser at det vi da gjorde var rett, sier Udnes Tronstad til NRK.

Heiser flagget

Hun er også optimistisk med tanke på konkurransen framover. Det er flere viktige oppdrag som Aker Verdal har lagt inn anbud på.

– Vi er i posisjon til å vinne kontrakter, og i dag kan vi igjen heise flagget, sier den administrerende direktøren ved Aker Solutions i Verdal.

Hun kan ikke si noe om hva arbeidsoppdraget er verd i kroner fordi ConocoPhillips ønsker at verdien av kontrakten foreløpig ikke offentliggjøres.

Champagnefeiring på Aker Verdal

Det ble feiring med champagne på Aker Solutions i Verdal da det ble klart at de får bygge to stålunderstell til den nye boligplattformen for ConocoPhillips på Ekofisk.

Foto: Kirsten McDonagh / NRK

Arbeid i to år framover

Oppdraget er to understell. Det ene skal bære boligkvarteret på Ekofisk, og det andre skal bære en bro mellom plattformene. Bemanninga vil bli på 130 personer fast, med en topp på 200, ifølge Udnes Tronstad.

Begge understellene skal leveres våren 2012. Sammen med oppdraget på Gudrun-plattformen, som skal være ferdig våren 2011, vil dette sikre arbeid ved Aker Solutions i Verdal i to år framover.

- Men vi har fortsatt ledig kapasitet, så vi skal være med å kjempe om flere kontrakter framover, sier en glad og optimistisk verftsdirektør Nina Udnes Tronstad.