Ny spiller til Rosenborg

Guðmundur Þórarinsson (23) går fra danske FC Nordsjælland til RBK.

Guðmundur Þórarinsson og Stig Inge Bjørnebye på Lerkendal stadion.

Guðmundur Þórarinsson og Stig Inge Bjørnebye gir hverandre et håndtrykk på Lerkendal stadion.

Foto: RBK.no / NRK

RBKs sportslige direktør Stig Inge Bjørnebye har ikke ligget på latsida i påska. Mandag 2. påskedag presenterte han den siste tilveksten til laget.

Guðmundur Þórarinsson, eller Gudi som er kallenavnet hans, har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2019. Islendingen kommer fra danske FC Nordsjælland, skriver klubben på sin hjemmeside rbk.no. Før Gudi gikk til Nordskjælland i 2014 hadde han spilt én sesong i Sarpsborg 08.

Gudi har spilt kamper for Islands U21-landslag og ble i 2012 kåret til årets unge spiller på Island.

– Gudi er en spennende spiller som passer profilen som vi har lett etter en stund. Han kjenner norsk fotball godt og vil gi oss flere alternativer på midtbanen, sier Bjørnebye.

Lærevillig og offensiv

Rosenborg har fulgt islendingen en god stund og vet hva Gudi bringer til bordet.

– Han har gode basisferdigheter og ser etter de gode offensive løsningene som er viktige for vår spillestil, sier Bjørnebye.

Sammen med australske Alex Gersbach utgjør Gudi tilveksten for Rosenborg i vår. Overgangsvinduet stenger ved midnatt onsdag 31. mars.

RBK spiller sin neste seriekamp borte mot Vålerenga lørdag 2. april.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .