NRK Meny
Normal

Ny spelregissør på Stiklestad

Marit Moum Aune blir ny regissør for Spelet om Heilag Olav 2012.

Marit Moum Aune

Marit Moum Aune blir ny spelregissør på Stiklestad neste år.

Foto: Ole Kaland / NRK

Det offentliggjør Stiklestad Nasjonale Kultursenter i dag. Årets regissør, Bentein Baardson, er nå i gang med prøvene til årets oppsetning, og overlater straks stafettpinnen videre til Moum Aune.

Gleder seg

– Marit vil være en virkelig fin arvtaker etter Bentein Baardson. Hun vil tilføre mye energi og kunstnerisk kvalitet, og jeg ser virkelig fram til å starte samarbeidet med henne, skriver direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter i en pressemelding.

(les mer under bildet)

Turid Hofstad

Stiklestad-direktør Turid Hofstad er fornøyd med den nye regissøren.

Foto: Camilla Bilstad / NRK

Marit Moum Aune startet sin profesjonelle teaterkarriere som daglig leder av Teaterhuset Avant Garden i Trondheim da hun var 20 år gammel. Det er innen det dramatiske teaterfaget hun har markert seg tydeligst, og har også arbeidet som produsent i NRK P3, regissør i NRK Radioteatret, tekstforfatter og dramaturg ved
Det Åpne Teater.

– Jeg er veldig glad for at jeg har gjort ganske mange store oppsetninger og prosjekter tidligere med mange folk og stort ansvar. Det er noe som stimulerer meg, sier Moum Aune til NRK.

Gjennom sitt mangeårige arbeid med danseren Ingrid Lorentzen har hun laget flere danseforestillinger. Hun har også iscenesatt opera.

– Jeg må bare ikke bli tatt av størrelsen og ambisjonene. Jeg må tenke at jeg skal gjøre en liten jobb hver dag, så skal det nok bli forestilling neste år også, sier den nye spelregissøren.

– Du gleder deg?

– Selvfølgelig gjør jeg det!

(NTB/NRK)

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal