Ny musikk fra Rennebus popprinsesse

19 år gamle Astrid Smeplass fra Rennebu – bedre kjent som Astrid S – slipper i dag sin første EP.

Astrid Smeplass

Astrid S slipper sin nye EP fredag, og får en blandet mottakelse hos anmelderne.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3

Fem låter er med på EP-en, og den mest kjente er nok hitlåten «Paper Thin» som ble sluppet tidligere i år.

– Ubeskrivelig følelse

– Dette er veldig artig, og jeg har fått gode tilbakemeldinger fra fansen. Det er en ubeskrivelig følelse å stå på scenen og høre folk synge de ordene jeg selv har skrevet. Du føler deg ikke akkurat liten der og da, sier Astrid S til NRK.

Se Astrid S spille i sommeråpent fra Hitrra

I 2015 spilte Astrid S under Sommeråpents besøk på Hitra.

Både P3 og Adresseavisen (terningkast 5) roser de fem låtene Astrid S nå har sluppet, mens anmelderen i VG er mer lunken til den nye musikken hennes og mener hun kunne nøyd seg med å gi ut singler. VG gir terningkast 3.

– Da bryr jeg meg mer om det P3 og Adressa skriver, og jeg ble skikkelig glad for de gode tilbakemeldingene, sier hun med et smil.

Idol i 2013

Jenta fra Berkåk presenterte seg for det norske folk med en femteplass i Idol i 2013. Siden har hun toppet både iTunes og Billboardlista med musikken sin. I tillegg har hun samarbeidet med kjente artister som Shawn Mendes og den svenske superstjernen Avicii.

Nå har hun nettopp vært på support-turné med den australske artisten Troye Sivan, og der spilte hun blant annet to konserter på O2 Forum Kentish Town i London.

Og i sommer blir det også tid til et besøk i Trondheim.

Pstereofestivalen

– Ja, jeg skal opptre under Pstereofestivalen i august. Det blir jo nesten som hjemmebane og det gleder jeg meg til. Jeg skal være med på flere festivaler i sommer, så det blir nok travelt, sier hun.

Men innimellom skal hun også skrive ny musikk og være en del i studio.

– Jeg planlegger en ny EP, og senere et helt album. Men foreløpig har jeg fem låter, og da blir det en EP, sier Astrid S.

Astrid Smeplass tilbake på Berkåk

Astrid S får en travel sommer med både låtskriving og mange festivaler.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK