Normal

Ny menneskehandelsak i retten

I dag er det klart for en ny rettssak om menneskehandel i Trondheim.

Norges lover
Foto: Berit Roald / Scanpix

To menn fra Albania er tiltalt for grov menneskehandel mens tre menn fra Trondheim er tiltalt for hallikvirksomhet. Både forsvarere og aktor savner imidlertid to personer på tiltalebenken.

- To personer som vi mener er sentrale i saken, de får vi etter alt å dømme ikke stilt for retten. I alle fall ikke i denne omgang, sier forsvareren for en 49 år gammel albaner, Joar Berg Henjum. Og han får støtte fra aktor Kaia Strandjord. - Ut fra de opplysningene vi har, er det flere som burde sittet på tiltalebenken, sier Strandjord.

Antydninger om flere jenter

Saken omhandler ei 24 år og ei 25 år gammel kvinne fra Albania som ifølge tiltalen skal ha blitt tvunget til Trondheim for å selge sex. Det skal ha skjedd i ulike leiligheter og hjemme hos kunder. Begge kvinnene er alenemødre og den ene har muslimsk bakgrunn. Ifølge aktor skal flere kvinner ha vært involvert i saken, men hun har valgt å fokusere på disse to.

- Vi har antydninger om at det er flere jenter enn de to vi har greid å dokumentere, som er brukt.  Men skal vi kunne kjøre en sak som dette, er vi helt avhengige av offerets forklaring. Og det har vi når det gjelder de to jentene som er nevnt i tiltalebeslutningen, sier Strandjord.

Sammenlignet med den forrige menneskehandelsaken som ble rullet opp i Trondheim for rundt to år siden, skal denne være mer preget av vold mot kvinnene. Det er ventet at alle de fem tiltalte vil erklære seg ikke skyldig etter tiltalen.

- Min klient er lurt

Forsvarer Arve Opdahl sier at hans klient, en 33-åring fra Trondheim, stiller seg uforstående til halliktiltalen.

- Min klient har vært kjæreste med denne kvinnen, og er lurt. 

Forsvarer Tore Angen, som representerer en av to halliktiltalte drosjesjåfører fra Trondheim, sier at hans klient uforskyldt er trukket inn i saken.

- Min klient vet ikke hvem disse personene fra Albania er, og heller ikke hvem de to andre tiltalte fra Albania er. Han har aldri truffet dem eller sett dem før, sier Angen.