Hopp til innhold

Ny mann tatt med overgrepsbilder

En mann i 40-årene fra Fosen ble denne uka siktet for oppbevaring av bilder som viser overgrep mot barn. Fra før er ni menn fra Trøndelag siktet i saken, som er den mest omfattende i regionen noen gang.

Roy Hoøen, etterforskningsleder Fosen politidistrikt

Roy Hoøen er etterforskningsleder for politiet på Fosen. Denne uka ble enda en mann siktet i den omfattende overgrepssaken i Trøndelag.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK

Politiet på Fosen gjennomførte en ransakelse hjemme hos mannen, og det ble tatt beslag i en datamaskin, mobiltelefon og andre lagringsenheter, skriver Fosna-Folket .

Samme nettverk

De siste dagene er mannen blitt avhørt av politiet, som ennå ikke har avgjort om han skal framstilles for varetektsfengsling.

– Vi vet ikke ennå hvor store mengder bilder det er snakk om, men vi mener mannen hører til det samme nettverket. Der de bruker internett for å dele bildene og chatte, sier etterforskningsleder Roy Hoøen hos politiet til avisa.

Det er foreløpig ikke kjent om mannen erkjenner straffskyld i saken.

Tips fra Kripos

Saken startet for snart ett år siden da politiet på Fosen fikk en sak fra Kripos om overgrepsbilder mot barn. En mann i 40-årene ble arrestert i april og satt i varetekt. Politiet fant tusenvis av overgrepsbilder- og videoer hjemme hos denne mannen.

Senere ble flere trønderske menn også arrestert og siktet i saken. Politiet mener alle har tilhørt det samme nettverket.