Ny livsglede med elsykkel på Leka

En ny og stor elsykkel har allerede gjort mye for livsgleden på Leka sykeheim. Nå gleder de eldre seg til å få sitte på spesialsykkelen.

Elsykkel på Leka

Sykepleiesjef Tove Kvaløy og Tora Sønnesyn på tur med elsykkelen på Leka.

Foto: Kjartan Trana/NRK

En av beboerne på sykeheimen får på seg sykkelhjelmen, og går med ustøe bein for å ta plass i det som egentlig ligner en sykkeldrosje fra utlandet.

– Trivelig på tur

– Ja, det er trivelig å få seg en tur ut, mener beboerne på sykeheimen på Leka når NRK er på besøk.

Sykepleiesjef Tove Kvaløy er klar for en ny sykkeltur med en av de eldre, som endelig kommer seg ut igjen etter investeringen i elsykkelen.

– Flere har ikke vært på kafé på butikken på mange år, men nå kommer de seg ut for å treffe folk. Jeg så at andre sykeheimer hadde skaffet seg en sånn sykkel, og da tenkte jeg at det også var noe for oss, forteller Kvaløy.

Elsykkel på Leka

Det går unna når Tove Kvaløy og Tora Sønnesyn kommer susende på elsykkelen.

Foto: Kjartan Trana/NRK

Gavepenger

Elsykkelen er kjøpt inn for gavepenger som er gitt til sykeheimen på Leka, og den gjør nå at de eldre igjen kan komme seg ut for å møte folk.

– Jeg ser hvor glade folk blir, og det er viktig for dem å treffe andre enn bare oss på sykeheimen, sier Kvaløy.

Sykkelen er spesiallaget slik at de fleste kan spennes fast og bli med på tur. Det spiller ingen rolle om man sitter i rullestol eller bruker gåstol.

– Vi har aktivitør på sykeheimen to dager i uka, og ellers håper vi på hjelp fra pårørende og frivillige som vil lære seg å bruke elsykkelen, sier sykepleiesjefen på Leka.