Ny konge klar for oppgaven

Lasse Kolsrud tar over tronen som konge på Stiklestad.

Lasse Kolsrud
Foto: Mathiesen, Tor Erik H. / Diverse

- Jeg gleder med veldig! Det å være med på Spelet om Heilag Olav er noe som er viktig å gjøre for en skuespiller. Det å skulle spille teater for opp mot 5000 publikummere per forestilling, er helt klart spesielt, sier Lasse Kolsrud i en pressemelding.

Lang teatererfaring

Lasse Kolsrud er skuespiller og regissør, og er ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo. Han har bred erfaring fra teater, film og tv-produksjoner, og arbeider for tiden ved Den Nationale Scene i Bergen, der han er regissør for Arthur Miller-stykket ”En handelsreisendes død”.

Kolsrud er ikke ukjent med Stiklestad selv om han ikke har vært med i Spelet tidligere.

- Jeg har sett Spelet noen ganger og fått med meg at engasjementet er fantastisk. Det er jo storslått og rammene om forestillingen er flotte.

Winge har forventninger

Regissør Stein Winge regisserte i fjor for første gang spelet på Stiklestad. I år gyver han løs på oppgaven igjen.

Han har arbeidet med Kolsrud tidligere og ser frem til å jobbe med årets konge.

- Lasse Kolsrud har en skarphet og profil som jeg har sansen for. Han jobber veldig bevisst med rollene sine og han har en tilstedeværelse som er veldig bra. I det hele tatt: Den mannen eier ikke frykt, og jeg forventer at han skal tilføre kongerollen en ny skarphet i kantene.

Et uslåelig team

Direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter Turid Hofstad ser frem til årets utgave av Spelet om Heilag Olav.

- Spelet om Heilag Olav utvikler seg fra år til år, og vi gleder oss til at Lasse Kolsrud skal være med på å utvikle Spelet videre i sommer. Som oppdragsgiver er det bra å se at tradisjon og nyskaping kan kombineres, og dette er et team som vil håndtere dette på en utmerket måte.