Hopp til innhold

Ny ishockeyklubb i Trondheim

Med spillere på dugnad og full åpenhet skal det nye ishockeylaget få Trondheim opp i eliteserien på nytt.

Rosenborg ishockey-Stavanger Oilers

Rosenborg Ishockey Elite er konkurs, men mandag fikk Trondheim en ny ishockeyklubb med mål om eliteseriespill på lang sikt.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Det er kun en liten uke siden Rosenborg Ishockey Elite gikk konkurs, men mandag ble det klart at Trondheim har fått en ny ishockeyklubb. Tidligere Rosenborg-trener Jan Morten Dahl har stiftet laget med navn Nidaros Hockey.

– Etter det første avslaget for Rosenborg, skjønte vi litt hvor landet lå så da begynte vi å jobbe i kulissene med å starte opp en ny klubb. Vi har mye på plass nå, forteller Dahl til NRK.

Se saken her:

En uke etter at Trondheim Hockey Elite gikk konkurs, er det startet opp en ny klubb i Trondheim med mål om eliteseriespill etterhvert.

Ta over for Astor

Mandag ble det altså klart, Trondheim har en ny ishockeyklubb.

Planen er at Nidaros Hockey skal ta over plassen til Astor i 2. divisjon, noe hockeyforbundet stiller seg positive til. Det som mangler nå, er et styrevedtak fra Astor.

– Astor har sagt seg villig til å gi fra seg plassen om vi kom med et seriøst forslag til hvordan vi skulle satse med en god organisasjon på plass, og det har vi nå, understreker Dahl.

Treneren forteller at de har god dialog med Astor, og han har tro på at det vil gå i orden, slik at Nidaros Hockey kan starte opp med spill i 2. divisjon. Han mener et elitesatsingslag i Leangen Ishall er noe som også vil gagne Astor.

– Astor ved hva som er best for trøndersk hockey, og de har sagt seg villig til å vente ett år med sin satsing, sier Dahl.

Mål om eliteseriespill

Jan Morten Dahl

Tidligere Rosenborg-trener Jan Morten Dahl, starter nå opp Nidaros Hockey.

Foto: NRK

Det langsiktige målet til klubben er klart, de vil opp i eliteserien igjen, men Dahl er klar på at det ikke kommer til skje med det første.

– Vi skal ikke rykke opp før vi har organisasjon og økonomi på plass, vi har ingen planer om å gå på en ny smell. Nå skal vi ha en klubb hvor det skal være full åpenhet, understreker treneren.

Økonomisk ligger alt til rette for spill i 2. divisjon. Flere sponsorer blir med videre, og spillerne bidrar på dugnad for å få laget opp i 1. divisjon.

– Vi har et veldig godt 2. divisjonslag, jeg vil tippe det beste i Norge. Spillere og trenere gjør dette på dugnad, slik at vi kan videreutvikle laget og vedlikeholde hockeyinteressen i Trondheim, sier Dahl.

Beholder spillere

Comets Inge Stokvik

Inge Stokvik vil være med når Nidaros Hockey starter opp i Trondheim.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Nidaros Hockey beholder nesten alle spillerne fra Rosenborg Ishockey Elite. En av dem er Inge Stokvik. Han mener det som nå skjer med oppstart av ny klubb, er positivt.

– Det blir en del nye folk som starter med å bygge opp laget fra bunnen av, og det er en god ting. Det er en spennende satsing, sier Stokvik.

Han klar på at Trondheim trenger et hockeylag som satser på høyt nivå.

– En så stor by trenger et eliteserielag, og det er bra med folk på kampene våre så interessen er helt klart til stede, sier Stokvik.