Skjebnedag: Ny E6 forbi Ler kan bli forsinket til 2035

I dag avgjør kommunestyret i Melhus framtida for E6-utbygginga i Sør-Trøndelag. Prosjektet er allerede flere år forsinket.

Kø E6 ved Ler

E6 forbi Ler er både trafikk- og ulykkesbelastet.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Fylkesordfører Tore O. Sandvik i Trøndelag ber Melhuspolitkerne om å bøye av for å ikke ramme hele regionen.

– Vi er allerede forsinket, derfor må vi komme i gang slik at vi i det minste unngår at den blir mer enn sju år forsinket, sier Tore O. Sandvik.

Utbyggingsselskapet "Nye veier", som har ansvaret for utbygginga mellom Ulsberg og Melhus, har bedt politikerne i Melhus om å droppe kravet om bygging av kryss på Ler for å spare opp mot 400 millioner kroner.

Om politikerne sier nei kan ny E6 i verste fall bli forsinket til 2035.

Tore O. Sandvik

Fylkesordfører Tore O. Sandvik i Trøndelag (Ap), sier vegutbygginga er forsinket nok allerede.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Delte meninger på Ler

Trolig har det aldri vært større interesse for en sak som skal behandles i Melhus kommunestyre. Når politikerne går til votering tirsdag ettermiddag, er det en avgjørelse som vil få stor betydning for alle som bor langs E6 i Sør-Trøndelag.

Ordfører Gunnar Krogstad (Ap) i Melhus kommune sier han har fått mange innspill fra innbyggerne i Melhus og fra andre kommuner.

– Det er ikke slik at man bygger et kryss for 500 personer, slik det er fremstilt. 5000 personer er allerede berørt, sier Krogstad.

Gunnar Krogstad

Gunnar Krogstad (Ap) er ordfører i Melhus kommune.

Foto: Melhus kommune

Kan bli langvarig utsettelse

Prosjektdirektøren i nye veier Sør-Trøndelag sier til NRK at om politikerne i Melhus sier nei til å droppe Ler-krysset så blir det ikke planlagt oppstart i 2019, og at i verste fall kan ny E6 ikke bli ferdig før i 2035.

Fylkesordfører Tore O Sandvik mener dette først og fremst er et løftebrudd fra regjeringa, men at politikerne i Melhus nå må vise ansvar slik at E6 ikke blir utsatt.

Avgjørelsen som får stor betydning for hele regionen skal opp i kommunestyremøtet i Melhus som starter klokka 16.00 tirsdag.