NRK Meny
Normal

NRK-journalist: – Folk gråter og trøster hverandre

NRK-journalist Pål Plassen var i nærheten av Drottningsgatan da lastebilen kjørte inn i en folkemengde der fredag ettermiddag.

Pål Plassen i Stockholm

NRK-journalist Pål Plassen befant seg i Drottninggatan da lastebilen kjørte inn i folkemengden.

Foto: Pål Hovengen Plassen / NRK

– Folk er vettskremte i ansiktene sine. Veldig mange er i telefonen for å snakke om at de ikke er skadd, sier NRK-journalist Pål Plassen.

Han var i nærheten av Drottningsgatan i Stockholm, hvor en lastebil skal ha kjørt inn i en folkemengde.

– Jeg står bare et par hundre meter unna der det skulle ha skjedd. Jeg ser folk som gråter og trøster hverandre og folk ber meg om å snu. Det er en veldig spesiell stemning her.

Det skal være enormt mye politi der og folk som er i området blir stadig bedt om å trekke lenger unna. Ettersom folk flytter seg sperrer politiet mer og mer av med politibånd.

– På vei bort møtte jeg en stor mengde kontorfolk fra bygningene rundt Åhlens som har blitt bedt om å evakuere stedet. Politiet roper gå til andre siden.

– Jeg var i gata en liten stund før det skjedde og det har vært tjukt med folk i handlegata i dag. Folk er på fredagshandel og tar helga litt tidligere.

Følg saken direkte her.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.