Nova kino stenges

Nova kino ble evakuert etter røykutvikling fredag. Nå er 22 forestillinger kansellert.

Nova evakuert

Nova kino er stengt hele fredag kveld på grunn av røykutvikling i det tekniske anlegget. – Vi er veldig triste for det som har skjedd. Vi lever for å vise film til folk, og jobber nå med at kinosenteret kan åpnes så fort som mulig, sier kinodirektør Arild Kalvik.

Foto: Roger Myhren / NRK

Røykutvikling i et teknisk rom på Nova kinosenter i Trondheim førte til at bygget måtte evakueres fredag ettermiddag. Ledelsen i Trondheim kino har nå besluttet å holde kinosenteret stengt.

Det går utover totalt 22 forestillinger i Novas elleve saler.

– Vi håper å åpne igjen i morgen, men er fortsatt usikker på om det vil skje. Vi ber publikum følge med på våde nettsider og Facebook-sider i morgen, sier Arild Kalkvik, kinodirektør i Trondheim.

Tar ingen sjanser

Det var feil i teknisk utstyr som førte til røykutvikling og branntilløp. Hendelsen skal ikke ha vært særlig alvorlig, men kinoledelsen tar ingen sjanser.

– Når noe sånt skjer i det tekniske anlegget, kan vi ikke sette det i gang igjen uten å teste det på skikkelig måte, sier Kaalvik.

De som har kjøpt billetter til kveldens forestillinger, får tilbud om å se samme tilbud på Prinsen kino så fremt det er plass.

– Dersom det ikke er plass, får de tilbud om billett til en annen film. Dersom de ikke ønsker det, får de bruke billetten sin ved en senere anledning, sier Kalkvik.

– Trist

Evakueringen skjedde uten dramatikk.

– Heldigvis skjedde dette på dagtid, før kinosenteret hadde åpnet. Kun kinoens ansatte og andre som var i samme bygg måtte evakueres. Vi er veldig triste for det som har skjedd. Vi lever for å vise film til folk, og jobber nå med at kinosenteret kan åpnes så fort som mulig, sier Kalkvik.

Video fra Trøndelag

Arbeidet med å redde den sterkt utryddingstrua fjellreven, bærer frukter. Bestanden i Skandinavia er tredobla på ti år, men fortsatt må revene ha hjelp.
Åpen dag hos RBK på Lerkendal
Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.