NRK Meny
Normal

Nova kino stenges

Nova kino ble evakuert etter røykutvikling fredag. Nå er 22 forestillinger kansellert.

Nova evakuert

Nova kino er stengt hele fredag kveld på grunn av røykutvikling i det tekniske anlegget. – Vi er veldig triste for det som har skjedd. Vi lever for å vise film til folk, og jobber nå med at kinosenteret kan åpnes så fort som mulig, sier kinodirektør Arild Kalvik.

Foto: Roger Myhren / NRK

Røykutvikling i et teknisk rom på Nova kinosenter i Trondheim førte til at bygget måtte evakueres fredag ettermiddag. Ledelsen i Trondheim kino har nå besluttet å holde kinosenteret stengt.

Det går utover totalt 22 forestillinger i Novas elleve saler.

– Vi håper å åpne igjen i morgen, men er fortsatt usikker på om det vil skje. Vi ber publikum følge med på våde nettsider og Facebook-sider i morgen, sier Arild Kalkvik, kinodirektør i Trondheim.

Tar ingen sjanser

Det var feil i teknisk utstyr som førte til røykutvikling og branntilløp. Hendelsen skal ikke ha vært særlig alvorlig, men kinoledelsen tar ingen sjanser.

– Når noe sånt skjer i det tekniske anlegget, kan vi ikke sette det i gang igjen uten å teste det på skikkelig måte, sier Kaalvik.

De som har kjøpt billetter til kveldens forestillinger, får tilbud om å se samme tilbud på Prinsen kino så fremt det er plass.

– Dersom det ikke er plass, får de tilbud om billett til en annen film. Dersom de ikke ønsker det, får de bruke billetten sin ved en senere anledning, sier Kalkvik.

– Trist

Evakueringen skjedde uten dramatikk.

– Heldigvis skjedde dette på dagtid, før kinosenteret hadde åpnet. Kun kinoens ansatte og andre som var i samme bygg måtte evakueres. Vi er veldig triste for det som har skjedd. Vi lever for å vise film til folk, og jobber nå med at kinosenteret kan åpnes så fort som mulig, sier Kalkvik.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.