Norwegian kansellerer: – Vi har ikke mannskap

Trøndere som har tenkt seg til Malaga og Split må legge om planene.

Gardermoen rullebane

Norwegian kansellerer en rekke avganger lørdag, fra både Trondheim, Oslo og Stavanger.

Foto: Kleiven, Paul / NTB scanpix

Norwegian har kansellert en rekke avganger fra flere norske flyplasser lørdag. Tre av Norwegians avganger fra Trondheim flyplass Værnes er kansellert: Flyvningen til Malaga i Spania klokken 16.10 og flyvningen til Split i Kroatia klokken 18.25. Også flyene som skal returnere til Værnes fra de destinasjonene er kansellert.

Det var VG som først omtalte saken.

I tillegg blir flyene som skulle gå fra Gardermoen til og fra Larnaca på Kypros, Pristina i Kosovo, Varna i Bulgaria og Szczecin i Polen stående på bakken, samt flyene som skulle mellom Malaga og Stavanger.

Mangel på mannskap

Pressevakt i Norwegian, Linda Olsen, sier mangel på mannskap er årsaken til innstillingene.

– Vi har alltid crew i stand by, men nå er alt mannskap dessverre brukt opp. Siste utvei er å kansellere.

De som skulle reise med de kansellerte avgangene fikk SMS om dette i natt. Olsen sier Norwegian jobber for å finne løsninger for folk.

Dette gjelder også for de som skal på jobb mandag.

– Vi har blant annet undersøkt muligheten om å leie inn fly og mannskap fra andre selskap, men dette er helt umulig. Vi har også undersøkt om vi kan frakte passasjerer med andre fly, men alle fly er fulle. Vi gjør det vi kan for å få det til, sier Olsen.

Passasjerene som er rammet får nå kompensasjon i form av mat og drikke. De som er langt fra hjemmet får hotellovernatting.

Noen av Norwegians avganger innenlands også er innstilt.

«Blir SAS neste gang»

Reaksjonene fra folk har ikke latt vente på seg på Norwegians Facebook-side.

En mann som hadde pakket kofferten for ferie i Malaga skriver følgende:

– Hvordan er det mulig å kanselere ett helt fly, Trondheim – Malaga i dag, neste mulighet for å reise er torsdag.. Takk for meg Norwegian, nå er jeg sikker, siste gang jeg reiser med dere. Blir Sas neste gang.

En annen hevder at Norwegian ikke har folk på Værnes:

– Norwegian har ikke folk på Værnes for de som vurderer å dra dit. Var der selv nå, ingen hjelp å få. Grunnen til at flyene ikke går idag er at de ikke har folk for å bemanne flyene, skriver han på Facebook-siden.

Linda Olsen i Norwegian synes kritikken er trist – men forståelig.

– Vi beklager på det sterkeste, sier Olsen til NRK.

Mange klager på at de ikke får hjelp fra Norwegian, og at de ikke kommer gjennom når de forsøker å ringe kundesenteret.

– Vi har døgnbemannet kundesenter, men når vi har kanselleringer får vi mange henvendelser, og ventetiden blir lang, sier Olsen, som minner om at folk kan booke om fly eller avbestille med sin egen profil via Norwegian sine nettsider.