NRK Meny
Normal

Northug vant knepent

Petter Northug jr vant prologen i Tour de Ski med 0,8 sek.

Petter Northug
Foto: Scanpix/AP

Petter Northug vant den 3,8 km lange prologen i Oberstdorf med minst mulig margin, bare 0,8 sekunder. Dermed sikret han seg verdifulle bonussekunder til lørdagens jaktstart i Tour de Ski og starter 5, 8 sekunder foran svensken Marcus Hellner.

- Jeg fikk god sekundering undervegs og skjønte at jeg kunne vinne dersom jeg ga litt ekstra på slutten, sa Northug til NRK etter rennet.

Petter Northug vil vente på de andre under jaktstarten.

LES Northug vil vente

Eldar Rønning var den andre trønderen på startstreken., Han endte på 70. plass.

Marthe på 16. plass

I kvinneklassen gjorde Meråker-jenta Marte Kristoffersen et godt løp og endte på 16. plass, 20 sekunder bak vinneren Petra Majdic fra Slovenia.

Marit Bjørgen, som leder verdenscupen ,har valgt å stå over dette rennet i år med tanke på å være best mulig forberedt til OL som kommer i februar.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.