Northug tenkte stafett

Petter Northug fikk det verste føret han vet, tok 15-kilometeren som en gjennomkjøring og sparte krefter til fredagens stafett.

Petter Northug
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Det var ingen vits i å ta ut alt. Det kommer et viktigere løp om to dager.

21-åringen har hatt et skuffende mesterskap så langt. Først falt makker Hetland på lagsprinten og ødela den gullsjansen. I skiathlom falt han selv og ødela nok en mulighet.

Onsdag fikk han en ekkel følelse med en gang det begynte å snø.

- Sugeføre er ikke bra. Jeg tror aldri at jeg noen gang har ligget så langt bak teten etter to kilometer. Det var helt umulig å gå fort på ski. Frode (Estil) mente at vi bodde på feil side av gangen på hotellet. Det gikk ikke vår vei.

- Like før start var føret bortimot optimalt. Da var det et kjempeføre, og jeg følte at det gikk min vei. Men så kom nysnøen, og det ble det feil ski på meg også. Jeg rakk ikke å bytte til riktig par.

Northug endte til slutt på 27.-plass. Han passerte helt nede på 59.-plass etter to kilometer.

Lars Berger var heldigere med forholdene. Skiskytteren klinket til og ble verdensmester i feil gren. Det er lenge siden det er blitt et norsk gull i 15 fri. Han gikk nok et godt løp selv om han var heldig med forholdene, og han gikk fortere enn dem han gikk sammen med.

(©NTB)