NRK Meny
Normal

Rihanna kommer – Northug sa nei

Skavlan prøver å lokke Northug, men skiløperen er altfor opptatt med OL-forberedelsene.

Rihanna, Fredrik Skavlan og Petter Northug

Petter Northug sa nei til Skavlan, men Rihanna kommer.

Foto: Scanpix/Montasje: NRK / Scanpix

- Ja, han er et veldig interessant navn for vårsesongen både for et norsk og svensk publikum, bekrefter Mette Kamilla Skjong, som er presseansvarlig for Skavlan.

Superstjerna Rihanna kommer helt fra USA for å delta i programmet som vises på NRK1 neste fredag. Men skiløper Northug blir altså ikke å se på Skavlan med det første.

- Han er jo den hotteste idrettsstjerna vi har for tida, og spesielt nå som det nærmer seg OL er det klart vi ønsker å ha ham med på showet. Likevel har vi også full forståelse hvis han ikke har tid, sier Skjong.

Petter Northug

Petter Northug vil ikke forstyrres i OL-forberedelsene.

Foto: Filip Horvat / Scanpix/AP

Fullt fokus på OL

Det er bare én måned til vinter-OL i Vancouver, og heller ikke nrk.no klarer å få et intervju med Northug jr. Pappa John Northug sier at sønnen må fokusere på langrenn hele perioden.

- Petter er midt i konkurransesesongen, og døgnet handler om å få nok hvile. Han er så eksponert når han er i manesjen at det er viktig å få lov til å koble av når han har fri, sier Northug senior.

Dermed må Skavlan i alle fall vente til etter mesterskapet før de kan regne med å få positivt svar fra verdenscuplederen. Det strenge opplegget til tross - faren er ikke bekymra for at Petter skal glemme å kose seg.

John Northug

Pappa John fungerer som talsmann for Petter Northug fram mot OL.

Foto: Jonas Olsen / NRK

- Petter er veldig flink til å koble ut idretten når han ikke trener eller går løp, men da er det viktig at han får gjøre de tingene han selv foretrekker. Frikvelder er helt nødvendig, men det tar mye ressurser fra Petter å bli brukt så mye i media som han gjør. Nå er det fryktelig viktig å ha riktig fokus opp mot det store som skjer i Vancouver, sier John Northug til NRK.

Avviser superlag

Northug har også blitt kobla til et nytt privat superlag de siste dagene. John Northug avviser at det er aktuelt, og irriterer seg litt over at sønnen til stadighet må svare på utenomsportslige ting.

- Vi har ikke en gang hørt om dette såkalte superlaget før det dukka opp i media. Det er hele tida mange spørsmål, og Petter må hele tida forsvare seg mot påstander han egentlig ikke har noe med. Men dette stenger han helt ute nå. En toppidrettsutøver er faktisk på jobb 24 timer i døgnet med trening, hvile og mat, og hvis man ikke balanserer dette optimalt blir det ikke topp resultater, sier han.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.