Northug-saken ferdig etterforsket

Etterforskningen i Northug-saken er ferdig, men politiet sier at det ikke kommer en påtaleavgjørelse før tidligst i midten av august.

Northug bilvrak

Petter Northug totalvraket denne bilen da han kjørte i beruset tilstand og krasjet med et autovern på Byåsen i Trondheim i mai.

Foto: NTB scanpix

Monica Grøtte Estenstad

Politiadvokat Monica Grøtte Estenstad har nå satt en sluttstrek for etterforskningen av Petter Northugs fyllekjøring

Foto: NRK

Tidlig i mai kjørte skistjerna rett over en rundkjøring i en 40-sone, meide ned en stolpe og totalvraket sin dyre Audi i et autovern på Byåsen i Trondheim.

Siden da har politiet etterforsket saken. I forrige uke varslet politiet at etterforskningen var over om kort tid. Nå har politiet satt en sluttstrek for etterforskningen.

– Etterforskningen er ferdig. Det blir ikke noe påtaleavgjørelse før etter 18. august, sier politiadvokat Monica Grøtte Estenstad til NRK.

Det var VG som først omtalte saken.

– Mest vanlig med tilståelsesdom

Petter Northug

Petter Northug har tatt grep etter ulykken, og trener nå for fullt mot ny sesong. Her fra hans første økt etter fyllekjøringa.

Foto: NRK

Det er allerede klart at Northug selv må betale erstatning for bilen, men straffen for det han har gjort blir først bestemt i det som forventes å ende som en tilståelsessak i retten.

– Det mest vanligste er at saker som omhandler promillekjøring behandles som en tilståelsessak, sier Estenstad.

En eventuell sak i retten vil gå kjapt

Etterforskninga har blitt lettere takket være tilståelsen til Northug, og skistjernas innrømmelse vil også sørge for at dommen kommer raskt den dagen saken eventuelt ender i tingretten.

– Det kommer alt an på hvilken måte den skal behandles. Blir det en tilståelsesesdom kan det gå ganske fort. Generelt i slike saker avsies dommen samme dag når det først blir et rettsmøte, sier politiadvokaten.