Northug nyter forventningspresset

En og en halv måned før langrennssesongen starter gleder Petter Northug seg over forventningene som stilles til han foran VM på hjemmebane.

Video NORTHUG-PRESS-240910-ST_TL.mp4

Det er mange som vil ha en bit av Petter Northug før skisesongen starter. Skikongen selv sier at han liker forventningspresset.

– Det er bare positivt press, sier Petter Northug til NRK.no under sin signingsferd i hjemfylket med Skiforbundet.

Trønderen gleder seg til å bytte ut dagene med trening med konkurransedøgn.

– Man merker at det er stor interesse for langrenn her hjemme, og at det er et VM på hjemmebane som kommer. Det vil nok koke når sesongen starter på Beitostølen, spår skikongen.

– Presset gjør meg ekstra skjerpet

Den enorme oppmerksomheten og forventningene til han blir brukt bevisst i forberedelsene til VM i Holmenkollen.

– Først og fremst er det artig at folk håper det går bra i vinter, men de største forventningene setter jeg til meg selv, som jeg alltid har gjort. Når jeg i tillegg har et lite trykk rundt meg, gjør det bare at jeg føler meg ekstra skjerpet når det drar seg til mot VM, sier Northug selvsikkert.

Bidrar til å øke motivasjonen

Om nøyaktig fem måneder skal han prøve å innfri forventningene i Kollen.

For Northug selv kunne ikke utgangspunktet vært bedre.

– Det er lettere å komme seg ut på trening og gjøre en god jobb når man vet at det kommer et så stort hovedmål som i tillegg er på hjemmebane, sier han.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.