NRK Meny
Normal

Northug-nei til stjernelønn

Langrennsløperen Petter Northug jr. bryr seg lite om sponsorenes kappslåing. Stortalentet sa nei til flere hundre tusen kroner i ekstra lønn.

Petter Northug på 5-mila i Kollen
Foto: Heiko junge / Scanpix

Northug fikk bedre økonomiske tilbud fra tre ulike skifabrikanter, men valgte likevel å fortsette å gå på Fischer-ski, i følge Dagbladet.

Grunnen er god service og at han gjennom mange år har vært godt fornøyd med Fischer-skiene.

- Det er det skimerket jeg har gått på i alle år, og jeg er kjempefornøyd med det jeg har fått av dem. Det som ikke er bra skal vi jobbe med framover, så jeg velger å gi dem en sjanse til, sier Northug jr. til NRK Trøndelag.

Beina plantet på jorda

Sponsorene har naturlig nok stått i kø for å sikre seg reklame gjennom 20-åringen som hadde sitt virkelig gjennombrudd i skisporet i vinter.

Både Northug og mange med han ergra seg over at junioren ikke kom med til OL i Torino. Senere i sesongen slo han tilbake og ble blant annet tidenes yngste vinner av et verdenscuprenn i langrenn for menn, da han vant skiathlom i Falun.

Mosvikingen kunne ligget i tetsjiktet økonomisk før neste sesong, men viser altså nok en gang at han har beina godt plantet på jorda og går sine egne veier.

- Det har vært mange tilbud fra andre fabrikanter, men jeg har en bra skipark nå og vil fortsette å jobbe for å få den komplett, sier den nøkterne skistjerna.

 

 

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.