NRK Meny
Normal

Northug-nei til stjernelønn

Langrennsløperen Petter Northug jr. bryr seg lite om sponsorenes kappslåing. Stortalentet sa nei til flere hundre tusen kroner i ekstra lønn.

Petter Northug på 5-mila i Kollen
Foto: Heiko junge / Scanpix

Northug fikk bedre økonomiske tilbud fra tre ulike skifabrikanter, men valgte likevel å fortsette å gå på Fischer-ski, i følge Dagbladet.

Grunnen er god service og at han gjennom mange år har vært godt fornøyd med Fischer-skiene.

- Det er det skimerket jeg har gått på i alle år, og jeg er kjempefornøyd med det jeg har fått av dem. Det som ikke er bra skal vi jobbe med framover, så jeg velger å gi dem en sjanse til, sier Northug jr. til NRK Trøndelag.

Beina plantet på jorda

Sponsorene har naturlig nok stått i kø for å sikre seg reklame gjennom 20-åringen som hadde sitt virkelig gjennombrudd i skisporet i vinter.

Både Northug og mange med han ergra seg over at junioren ikke kom med til OL i Torino. Senere i sesongen slo han tilbake og ble blant annet tidenes yngste vinner av et verdenscuprenn i langrenn for menn, da han vant skiathlom i Falun.

Mosvikingen kunne ligget i tetsjiktet økonomisk før neste sesong, men viser altså nok en gang at han har beina godt plantet på jorda og går sine egne veier.

- Det har vært mange tilbud fra andre fabrikanter, men jeg har en bra skipark nå og vil fortsette å jobbe for å få den komplett, sier den nøkterne skistjerna.