Northug får teknisk tyn

Klassiskteknikken til Petter Northug (23) ligner et eneste stort glipptak, mener landslagskompis Odd-Bjørn Hjelmeset (37).

Petter Northug
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Det er Northug selv bare dels enig i.
– Jeg får begynne å legge på feste, da, spøkte Northug i klisterføret på Beitostølen søndag.
– Teknikken var elendig ved sesongstart i fjor, men bra mot slutten. Og jeg føler det stemmer nå også. Selv om jeg nok stresser litt ennå, flyter det godt. Jeg har bedre «timing» i diagonalgang nå enn før, sa skistjernen til NTB.

Odd-Bjørn Hjelmeset

Odd-Bjørn Hjelmeset kritiserer teknikken til Petter Northug.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Langt igjen før diagonalgangen sitter

I hele sommer har klassiskteknikk vært prioritert i treningen. Søndag fikk Northug nye svar på at øvelse gjør mester med annenplass på 10 km klassisk i den norske sesongåpningen.
Likevel mener klassiskekspert Odd-Bjørn Hjelmeset at Northug har lang vei å gå før teknikken står i stil med den fysiske kapasiteten.
– Petter har en kapasitet som er helt unik, men fortsatt er det et stykke igjen før diagonalgangen sitter.

– Ser ut som ei kråke

Northug svarer med samme mynt.
– Odd-Bjørn ser ut som en kråke når han skøyter. Alle har sine særegenheter teknisk, og jeg må finne min måte å gå fort på i klassisk.

Søndag var kun Martin Johnsrud Sundby (25) raskere enn nordtrønderen over 10 kilometer klassisk i Beitosprinten. 10,8 sekunder skilte de to.
I mål kastet Northug seg fullstendig utslitt til bakken.

– Jeg er langt, langt unna noen VM-form og føler det er masse å gå på. Akkurat det er veldig betryggende å vite, slo Petter Northug fast.

Til helgen åpner verdenscupen på Beitostølen. På lørdagens 15 km fri teknikk holder Northug seg selv som en av favorittene. Samme øvelse vant 23-åringen i den norske åpningen lørdag.

Quiz: Hvor mye kan du om vintersport?