NRK Meny
Normal

Norsk stjerneskudd leder Tour de Bretagne

Adrian Aas Stien (22) fra Trondheim leder Tour de Bretagne også etter søndagens andre etappe. – Han er rett og slett et kjempetalent, sier sportsdirektøren i Team Joker.

Adrian Aas Stien

Adrian Aas Stien er kjempetalentet fra Trondheim som ikke satset seriøst før han var andreårs junior.

Foto: Frank Wøien Mo / Team Joker

Stien vant første etappe i det prestisjefylte etapperittet på lørdag. Søndag var han i tetgruppa like bak etappevinneren, men har fremdeles den hvite ledertrøya.

– Det er veldig morsomt at gutten lykkes etter alt arbeidet han har lagt ned i trening og det å være strukturert. Det er artig å se at han får resultater, sier et stolt pappa Hans-Ole Stien til NRK.

Team Jokers Daniel Hoelgaard tok andreplassen i søndagens etappe, og klubben er nå beste lag i konkurransen.

– Vet aldri hva som kan skje

Tour de Bretagne

Lista som viser hvem som er sjefen etter to etapper i Tour de Bretagne.

Foto: Faksimile tourdebretagne.fr

– Tror du han kan stå igjen som vinner etter alle sju etappene?

– Jeg tror det kan bli tøft å ta sammenlagtseieren, men han er en offensiv syklist og man vet aldri hva som kan skje. Han er jo på et sterkt lag også, og jeg tror i alle fall laget ligger godt an til å få vinneren av dette rittet, sier Stien.

Dette er 22-åringens første sesong som fulltidsutøver på dette nivået, etter at han signerte kontrakt med Team Joker høsten 2014.

– Det er veldig gøy at Adrian lykkes med en gang. Vi hadde sett for oss at han ville bruke i alle fall ett år på å tilpasse seg den ligaen han nå har rykket opp til. Han er rett og slett et kjempetalent, sier sportsdirektør i Team Joker, Svein Erik Vold.

Meritterte syklister i klubben

Ifølge pappa Hans-Ole skyldes den voldsomme fremgangen at Adrian er veldig målbevisst og motivert.

– Han satset jo på sykling først da han var andreårs junior. Han har også hatt et par nedturer som han bare har kommet sterkere tilbake fra. Han jobber seriøst med det å bli en god syklist.

Ti nordmenn og to svensker er på Team Joker. Blant annet startet både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff for klubben, og siden oppstarten i 2005 har åtte rytter fra Team Joker signert proffkontrakter.

1. mai blir det klart om Adrian Aas Stien skulle greie bragden det er å vinne Tour de Bretagne.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25