Norsk kylling gir seg

Norsk kylling føyer seg etter Mattilsynets vedtak om å endre slaktereglene. Men sjefen vil ikke betale dagsbøtene på over en halv million.

I over ett år har striden om riktig slaktemetode rast mellom Mattilsynet og Norsk kylling. I dag kom den endelige avgjørelsen fra hovedkontoret i Oslo som pålegger bedriften på Støren å endre sine metoder.

- Jeg er skuffet over avgjørelsen, men har allerede satt i gang dekapitering ( kutte av hodet red.anm ) av kyllingen, sier Agnar Østhus til NRK.

Hvorfor velger du å føye deg etter Mattilsynet nå?

- Vi har kjørt løpet ut i alle instanser nå. Det får være måte på styr.

Norsk kylling på Støren
Foto: NRK / NRK

Uenige om dagbøter

Siden 1. februar er Norsk Kylling ilagt dagbøter på 10.000 kroner, fordi de ikke etterlever regelverket. Summen er nå på over en halv million. Men disse pengene må mattilsynet foreløpig se langt etter.

- Vi kan ikke se at det er riktig å ilegge tvangsmult så lenge saken ikke har vært endelig avgjort, sier Østhus.

Advokatfullmektig Jo Gjestvang som reprenenterer Østhus skal nå i dialog med Mattilsynet om saken.

Rema i kulissene

Norsk kylling er hovedleverandør av kylling til Rema 1000. Innkjøpssjef Martin Klafstad har tidligere uttalt til blant annet NRK at de ville pålegge Agnar Østhus å følge Mattilsynets endelige avgjørelse.

- Hvor mye har uttalelsene fra Rema 1000 å si for at du nå gir deg?

- Ingenting. Dette er min egen avgjørelse, sier Østhus til NRK.

Klafstad sier til NRK i dag at de har vært enige om dette i en tid og at de ikke har merket noen stor nedgang i salget av kylling som følge av saken.

- Vi har fått omtrent 15 seriøse forbruker henvendelser, men det er klart at omdømmemessig har dette ikke vært en heldig sak for noen.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.