Norsk kvinne død i trafikkulykke i Sverige

Ei kvinne i 40-årene fra Stjørdal mistet livet da at en personbil og lastebil kolliderte i Jämtland i Sverige tirsdag kveld. Lastebilsjåføren er siktet for grov uaktsomhet.

Trafikkulykke ved Enafors E14.

En kvinne omkom og en kvinne er hardt skadd etter ei trafikkulykke på E14 ved Storlien tirsdag kveld.

Foto: SVT

Ei kvinne i 20-årene er alvorlig skadet og innlagt på St. Olavs hospital.

Kollisjonen skjedde ved 19-tiden tirsdag kveld på E14 i Enafors ved Storlien i Sverige vel 20 kilometer fra riksgrensen.

– Det var glatt på stedet, sier Johan Lindgren i politiet til svt nyheter.

Alvorlig ulykke

Den skadde kvinnen ble fraktet med helikopter til St. Olavs hospital i Trondheim, mens den andre kvinnen ble fløyet til Östersund sykehus, hvor hun senere døde.

Operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt sier til NRK at kvinnen som har omkommet er fra Stjørdal. Hun er i slutten av 40-årene, opplyser politiet.

Ei kvinne i 20-årene fra Stjørdal er innlagt på intensivavdelingen på St. Olavs hospital. Tilstanden er alvorlig og stabil. Det opplyser sykehuset i ei melding.

Siktet for uaktsomhet

Lastebilsjåføren er pågrepet, siktet for grov uaktsomhet i trafikken, opplyser svensk politi.

De pårørende er varslet.

Politiet i Jämtland har sendt ut pressemelding etter ulykken på E14 i Enafors::

Ved 19-tida tirsdag kveld kom det melding om en trafikkulykke der lastebil og personbil kolliderte. Redningstjeneste, ambulanse og politi ble tilkalt. I personbilen satt to kvinner fra Norge. Begge ble fraktet med ambulansehelikopter til sykehuset. Den ene kvinnen ble fraktet til St. Olavs hospital og skal være alvorlig skadet, men ikke kritisk. Den andre kvinnen ble fraktet til Østersunds sykehus der hun døde. Pårørende er underrettet. Føreren av lastebilen er pågrepet mistenkt for grovt uaktsomhet. Det er tatt beslag i begge kjøretøyene.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde ved Enafors i Sverige tirsdag kveld.