NRK Meny
Normal

Norges mest moderne tunnel meter for meter

Bli med på kjøretur gjennom Trondheims prestisjetunnel.

En kjøretur gjennom hele Strindheimtunnelen.

Strindheimtunnelen Veien opp til høyre fører deg til Sirkus Shopping, mens veien til venstre fører ut av tunnelen ved Nidar.

Tunnelen som er en del av veiprosjektet med en prislapp på nesten 3,2 milliarder kr, nærmer seg slutten. Før man slipper bilister gjennom den topp moderne tunnelen, må den først sikkerhetsklareres.

– Nå er vi i gang med å gå igjennom styringssystemene. Disse systemene skal håndtere eventuelle nødsituasjoner i tunnelen, forteller prosjektleder Harald Johnsen til NRK

Dette arbeidet vil pågå fram til starten av juni. Etter det skal det gjennomføres brannøvelser for å forsikre seg om at sikkerheten er god nok.

Strindheim-tunnelen/Grafikk
Foto: Bjarte Johannesen/NRK og Statens vegvesen

Ti nødutganger

– Hver 250 meter er det en nødutgang som fører til naboløpet.

Hver kjøreretning består av to felt, i tillegg er kjøreretningene avskilt fra hverandre. Dersom det skulle oppstå en brann i den ene kjøreretningen kan man benytte seg av disse nødutgangene som fører deg inn i naboløpet.

Store utfordringer

Kvikkleire har vært en av de største utfordringene under byggingen av tunnelen. Store mengder kvikkleire har blitt tatt ut og behandlet for å skape et sterkt nok fundament. I tillegg måtte flere verveverdige hus på Møllenberg flyttes midlertidig.

SE TV-REPORTASJEN HER:

Strindheimtunnelen er snart klar for åpning. Vi tar turen gjennom for første gang.