NRK Meny

Turnere fra verdenstoppen i Trondheim

Nordeuropeisk mesterskap i turn arrangeres i Trondheim Spektrum i helga. Dette er første gangen et så stort internasjonalt mesterskap i turn arrangeres i byen.

Stian Skjerahaug

Stian Skjerahaug deltar i nordeuropeisk mesterskap i Trondheim spektrum i helga. Her er han under OL i Rio.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Ti utøvere fra ni land konkurrerer i lag, individuell og enkeltapparater i løpet av helga, sier Kari Kvam, daglig leder i Trondhjems Turnforening.

Sammen med Norges Gymnastikk- og Turnforbund står Trondhjems Turnforening som arrangør når 90 utøvere fra ni land konkurrerer om å bli nordeuropeisk mester i Trondheim Spektrum i helga.

– Landslag fra alle de nordiske landene, og Skottland, Wales, Isle of Man og Færøyene deltar. Det er det største arrangementet vi er med på etter EM, sier Kvam.

– Unik mulighet til å oppleve turn

Kari Kvam

Kari Kvam i Trondhjems Turnforening forteller at helgas arrangement er en unik mulighet til å oppleve turn på et høyt nivå.

Foto: Jesper Opheim

Flere turnere fra verdenstoppen deltar, blant annet Stian Skjerahaug, som var med i OL i Rio i år. Dette er en unik mulighet til å oppleve turn på et høyt nivå, ifølge Kvam.

– De som kommer hit i helga er de som har turn som jobb, og som trener 30 timer i uka.

Og man trenger ikke å være inne i turnmiljøet for å ha glede av mesterskapet i spektrum, ifølge Kvam.

– Absolutt ikke. De som i utgangspunktet er glad i idrett bør ta turen, sier Kvam.

Mer populært etter OL

Kvam forteller at turn har fått et oppsving etter OL, og at de nå prøver å dra nytte av det.

– Etter OL har turn kommet litt mer frem og det er vi veldig glade for. Nå prøver vi å bli med på denne bølgen, ved å arrangere dette og gjøre det stort og bra for utøvere og publikum, sier hun.

Dette er første gangen et så stort internasjonalt mesterskap i turn arrangeres i Trondheim.

– Vi ønsker å få vist frem turn, ikke bare for dem som driver med turn, men også for andre. Så nå håper vi å fylle spektrum!

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.