NRK Meny

Turnere fra verdenstoppen i Trondheim

Nordeuropeisk mesterskap i turn arrangeres i Trondheim Spektrum i helga. Dette er første gangen et så stort internasjonalt mesterskap i turn arrangeres i byen.

Stian Skjerahaug

Stian Skjerahaug deltar i nordeuropeisk mesterskap i Trondheim spektrum i helga. Her er han under OL i Rio.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Ti utøvere fra ni land konkurrerer i lag, individuell og enkeltapparater i løpet av helga, sier Kari Kvam, daglig leder i Trondhjems Turnforening.

Sammen med Norges Gymnastikk- og Turnforbund står Trondhjems Turnforening som arrangør når 90 utøvere fra ni land konkurrerer om å bli nordeuropeisk mester i Trondheim Spektrum i helga.

– Landslag fra alle de nordiske landene, og Skottland, Wales, Isle of Man og Færøyene deltar. Det er det største arrangementet vi er med på etter EM, sier Kvam.

– Unik mulighet til å oppleve turn

Kari Kvam

Kari Kvam i Trondhjems Turnforening forteller at helgas arrangement er en unik mulighet til å oppleve turn på et høyt nivå.

Foto: Jesper Opheim

Flere turnere fra verdenstoppen deltar, blant annet Stian Skjerahaug, som var med i OL i Rio i år. Dette er en unik mulighet til å oppleve turn på et høyt nivå, ifølge Kvam.

– De som kommer hit i helga er de som har turn som jobb, og som trener 30 timer i uka.

Og man trenger ikke å være inne i turnmiljøet for å ha glede av mesterskapet i spektrum, ifølge Kvam.

– Absolutt ikke. De som i utgangspunktet er glad i idrett bør ta turen, sier Kvam.

Mer populært etter OL

Kvam forteller at turn har fått et oppsving etter OL, og at de nå prøver å dra nytte av det.

– Etter OL har turn kommet litt mer frem og det er vi veldig glade for. Nå prøver vi å bli med på denne bølgen, ved å arrangere dette og gjøre det stort og bra for utøvere og publikum, sier hun.

Dette er første gangen et så stort internasjonalt mesterskap i turn arrangeres i Trondheim.

– Vi ønsker å få vist frem turn, ikke bare for dem som driver med turn, men også for andre. Så nå håper vi å fylle spektrum!

Video fra Trøndelag

Kurth Fallmyr berga barndomsheimen såvidt, men et område på to og en halv kvadratkilometer er svidd av, og skadene er tydelige i terrenget.
19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer til bursdagsfest og folkefest på Lerkendal for HELE NORGES RBK.
Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen om «Bilde tå'n Ivers» og den nyinnspilte versjonen til Rosenborgs 100-årsjubileum.