NRK Meny

Nord-Trøndelag Arbeiderparti stopper partisammenslåingen

De to trønderske fylkeslagene skulle slå seg sammen denne helga, nå er sammenslåingen stoppet inntil videre.

Ap-røystesetel på årsmøte

Planen om å slå sammen de to fylkespartiene er stoppet inntil videre.

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Anne Marit Mevassvik ønsker ikke å sitte i styre med Rune Olsø i Ap Trøndelag.

Olsø skulle velges som den første lederen, etter en enstemmig innstilling fra valgkomiteen.

Nå rømmer flere og flere Ap-ere i Nord-Trøndelag fra Olsø, skriver Trønder Avisa.

Bjørn Engen

Bjørn Engen er fylkesleder i Nord-Trøndelag Arbeiderparti, de har nå sendt inn forslag om utsettelse.

Foto: Rita Kleven / NRK

Styret i Nord-Trøndelag Arbeiderparti har hatt et krisemøte i 16.30-tiden hvor de besluttet å stoppe sammenslåingen av partiene inntil videre.

– Det er veldig viktig for oss i Nord-Trøndelag Arbeiderparti at vi nå når vi skal velge vårt første fellesstyre at vi har tillit fra medlemmene fra dag én, sier Bjørn Engen, fylkesleder i Nord-Trøndelag Arbeiderparti.

Ingen dramatikk

– Fylkesstyret har nettopp vedtatt et forslag som vil bli sendt til årsmøtet i Nord-Trøndelag Arbeiderparti der fylkesstyret ber om utsettelse av prosessen med valg av fellesstyre, sier Engen.

Han forteller at det ikke er noen dramatikk å utsette valget.

– Bakgrunnen er tilbakemeldinger vi har fått fra medlemmer i forhold til hva adressa har brakt på banen og spørsmål om ledervervet i fellesstyret til Trøndelag arbeiderparti.

Sør-Trøndelag Ap vil utsette

Vi ønsker å utsette valg av fellesstyre til Trøndelag Ap er samlet og et representativt årsmøte kan behandle felles valg og saker, i tråd med vedtaket som ble fattet den 6. mars i år, skriver Sør-Trøndelag Ap i en pressemelding

Vaag

Nestleder i Sør-Trøndelag Ap Ståle Vaag sier de ønsker å utsette sammenslåingen.

Foto: Sundgård, Henrik / NTB scanpix

– Vi har fått en utvikling med det som har stått i media i dag. Signalene fra Nord-Trøndelag så sterke imot, at vi ikke går for valgkomiteens forslag. Det ville vært feil å foreta et valg basert på de delegatene som samles på Stjørdal denne helgen, sier Ståle Vaag, nestleder i Sør-Trøndelag Ap.

Han understreker at Sør-Trøndelag Ap har ingen problemer med valgkomiteens innstilling.

– Fra sør har vi ingen problemer med å gå for valgkomiteens enstemmige innstilling. Nå ser det ut til at det vil komme både benkeforslag og andre forslag og da blir det feil å foreta en votering ut ifra den mandatfordelingen som er samlet på Stjørdal nå i helgen.

Video fra Trøndelag

Kurth Fallmyr berga barndomsheimen såvidt, men et område på to og en halv kvadratkilometer er svidd av, og skadene er tydelige i terrenget.
19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer til bursdagsfest og folkefest på Lerkendal for HELE NORGES RBK.
Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen om «Bilde tå'n Ivers» og den nyinnspilte versjonen til Rosenborgs 100-årsjubileum.