17 år gammel turmat prisnominert

Morgensendinga til NRK Trøndelag kan vinne Prix Radio etter matstunt. Et pågående Petter Northug-intervju er også nominert.

Real turmat

Tom Erik Sørensen og Arne Kristian Gansmo testet 17 år gammel turmat på direkten.

Foto: Tone Iversen / NRK

Den ene nominasjonen er i klassen "Årets intervju" og er et intervju gjort med skiløperen Petter Northug i forbindelse med rettssak etter promillekjøring i fjor.

Den andre nominasjonen er morgensendinga vår, "God morgen Trøndelag", i klassen "Årets sendeflate lokal/distrikt".

Intervjuet med Northug ble gjort av Kari Sørbø, og intervjuet ble sendt både i radio og TV, både lokalt og på riks.

Se hele intervjuet her:

17 år gammel turmat

For nominasjonen av morgensendinga er det tatt utgangspunkt i sendinga som gikk på lufta den 24. september i fjor, ei sending som Tom Erik Sørensen og Arne Kristian Gansmo stod bak. I juryens beskrivelse heter det blant annet:

"NRK Trøndelag har det siste året innført mange spenstige påfunn i en tradisjonell morgenflate. Enkelte ganger bryter de ut av formatet, og satser tungt på et gjennomgående tema. Denne dagen før elgjakta begynte, fant de fram 17 år gammel turmat. Innslaget skapte mye engasjement, og understreker lokal tilknytning."

Se duoen spise turmat her.

– Stort!

– Dette er stort! I fjor vant vi jo "Årets direktesending", og før det kan jeg ikke huske at vi har vært nominert engang, sier distriktsredaktør Sigrid Gjellan.

– Så når vi nå året etter blir nominert i to kategorier, så er det både hyggelig og artig, og sjølsagt opplever vi det som en påskjønnelse til våre dyktige medarbeidere!

Men Gjellan påpeker likevel at det så langt er nominasjon. Det er fem nominerte i hver kategori. Det er under årets radiodager i Oslo 17. og 18. september det blir avgjort hvem som stikker avgårde med de gjeveste prisene.

Det er radiobransjen i Norge som står bak arrangementet.