Nok en arrangør avlyser konsert med Rotmo

Livestockfestivalen i Nord-Østerdal avlyser konsert med Hans Rotmo. Dette er den andre arrangøren som avlyser med artisten på kort tid.

Hans Rotmo

Livestockfestivalen i Nord-Østerdal har valgt å avlyse konserten med Hans Rotmo etter hans seneste uttalelser om muslimer.

Festivalen kan ikke stå inne for artistens meninger og har derfor valgt å avlyse konserten. Dette opplyser festivalen i en pressemelding.

– Vi mener at Rotmos seneste uttalelser står stikk i strid med verdiene vi står for. Både som festival og som privatpersoner. Vi kan ikke stå inne for holdningene han har og derfor føles det riktig å avlyse, sier festivalsjef Audun Lutnæs til NRK.

LES: Rotmo mister spilleoppdrag etter muslimhets

Bidrar til splittelse

Livestock er en uhøytidelig festival med fokus på musikk og naturopplevelser. Festivalens visjon er å gi unge, lokale musikere en scene å spille på.

– Vi ønsker å skape en kulturarena som samler folk. Uttalelsene som Rotmo kommer med bidrar til splittelse, forteller Lutnæs.

En av hovedartistene

Festivalen ble første gang arrangert i 2007. I år blir den arrangert fra 10- til 12. juli. Rotmo og Vømmølgutan skulle i utgangspunktet være en av hovedartistene på lørdagen.

– Vi jobber kontinuerlig med å få en ny artist. Det er alltid vanskelig når vi må bytte ut en av hovedartistene. Vi begynner likevel å nærme oss en løsning.

LES: Røde Kors-sjefen inviterer Rotmo til Syria

– Lopper og lus

Det var lørdag at Trønder-Avisa publiserte et intervju med Hans Rotmo, den kjente visesangeren fra Verdal. I intervjuet sier han blant annet at muslimene er en miljøforurensning i Europa.

Rotmo er blitt kjent for sine holdninger til muslimer og innvandring, og må nå tåle massiv kritikk.

Video fra Trøndelag

Åpen dag hos RBK på Lerkendal
Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes