NRK Meny
Normal

Nok en arrangør avlyser konsert med Rotmo

Livestockfestivalen i Nord-Østerdal avlyser konsert med Hans Rotmo. Dette er den andre arrangøren som avlyser med artisten på kort tid.

Hans Rotmo

Livestockfestivalen i Nord-Østerdal har valgt å avlyse konserten med Hans Rotmo etter hans seneste uttalelser om muslimer.

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Festivalen kan ikke stå inne for artistens meninger og har derfor valgt å avlyse konserten. Dette opplyser festivalen i en pressemelding.

– Vi mener at Rotmos seneste uttalelser står stikk i strid med verdiene vi står for. Både som festival og som privatpersoner. Vi kan ikke stå inne for holdningene han har og derfor føles det riktig å avlyse, sier festivalsjef Audun Lutnæs til NRK.

LES: Rotmo mister spilleoppdrag etter muslimhets

Bidrar til splittelse

Livestock er en uhøytidelig festival med fokus på musikk og naturopplevelser. Festivalens visjon er å gi unge, lokale musikere en scene å spille på.

– Vi ønsker å skape en kulturarena som samler folk. Uttalelsene som Rotmo kommer med bidrar til splittelse, forteller Lutnæs.

En av hovedartistene

Festivalen ble første gang arrangert i 2007. I år blir den arrangert fra 10- til 12. juli. Rotmo og Vømmølgutan skulle i utgangspunktet være en av hovedartistene på lørdagen.

– Vi jobber kontinuerlig med å få en ny artist. Det er alltid vanskelig når vi må bytte ut en av hovedartistene. Vi begynner likevel å nærme oss en løsning.

LES: Røde Kors-sjefen inviterer Rotmo til Syria

– Lopper og lus

Det var lørdag at Trønder-Avisa publiserte et intervju med Hans Rotmo, den kjente visesangeren fra Verdal. I intervjuet sier han blant annet at muslimene er en miljøforurensning i Europa.

Rotmo er blitt kjent for sine holdninger til muslimer og innvandring, og må nå tåle massiv kritikk.

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.