Nok en arrangør avlyser konsert med Rotmo

Livestockfestivalen i Nord-Østerdal avlyser konsert med Hans Rotmo. Dette er den andre arrangøren som avlyser med artisten på kort tid.

Hans Rotmo

Livestockfestivalen i Nord-Østerdal har valgt å avlyse konserten med Hans Rotmo etter hans seneste uttalelser om muslimer.

Festivalen kan ikke stå inne for artistens meninger og har derfor valgt å avlyse konserten. Dette opplyser festivalen i en pressemelding.

– Vi mener at Rotmos seneste uttalelser står stikk i strid med verdiene vi står for. Både som festival og som privatpersoner. Vi kan ikke stå inne for holdningene han har og derfor føles det riktig å avlyse, sier festivalsjef Audun Lutnæs til NRK.

LES: Rotmo mister spilleoppdrag etter muslimhets

Bidrar til splittelse

Livestock er en uhøytidelig festival med fokus på musikk og naturopplevelser. Festivalens visjon er å gi unge, lokale musikere en scene å spille på.

– Vi ønsker å skape en kulturarena som samler folk. Uttalelsene som Rotmo kommer med bidrar til splittelse, forteller Lutnæs.

En av hovedartistene

Festivalen ble første gang arrangert i 2007. I år blir den arrangert fra 10- til 12. juli. Rotmo og Vømmølgutan skulle i utgangspunktet være en av hovedartistene på lørdagen.

– Vi jobber kontinuerlig med å få en ny artist. Det er alltid vanskelig når vi må bytte ut en av hovedartistene. Vi begynner likevel å nærme oss en løsning.

LES: Røde Kors-sjefen inviterer Rotmo til Syria

– Lopper og lus

Det var lørdag at Trønder-Avisa publiserte et intervju med Hans Rotmo, den kjente visesangeren fra Verdal. I intervjuet sier han blant annet at muslimene er en miljøforurensning i Europa.

Rotmo er blitt kjent for sine holdninger til muslimer og innvandring, og må nå tåle massiv kritikk.