Hopp til innhold

Nysignert stortalent klar for Rosenborg

Norske Noah Jean Holm (20) forlater portugisiske Vitória SC. Nå skal han for første gang spille seniorfotball i Norge, ikledd svart og hvitt.

Noah Jean Holm

SPILLER 18: Noah Jean Holm signerte onsdag spillerkontrakt ut 2024 med Rosenborg Ballklubb. Tidligere har han spilt i blant annet Tyskland og Portugal.

Foto: Rosenborg Ballklubb

Onsdag ettermiddag letter Rosenborg endelig på sløret. 20-åringen Noah Jean Holm gjør nå overgang til RBK. Det bekrefter ballklubben.

Holm har signert en tre og et halvt årskontrakt med den trønderske klubben, ut 2024.

– Det føles veldig godt å være her. Rosenborg er Norges største klubb og er den klubben som passer meg best der jeg er nå. Jeg har en plan om å bidra til at Rosenborg når toppen av tabellen, der de hører hjemme og til gruppespill i Europa, sier Holm til RBK.

Twitter

«Velkommen, Noah!» skriver Rosenborg Ballklubb da de offentliggjorde overgangen klokken 17:00 i dag. Skjermdump fra Twitter tatt 28. juli 2021 klokken 18:45.

Foto: Skjermdump

Tidligere har den unge spissen spilt på ungdomslagene til tyske RB Leipzig, og den siste sesongen briljerte han i det portugisiske toppdivisjonslaget Vitória de Guimarães.

Før han dro utenlands, spilte han blant annet for Strømsgodset.

– Tiden i utlandet har gitt meg aggressiviteten i spillet mitt og det at jeg ofrer meg for laget. Jeg er her for å score mål, men supporterne vil også se en spiller som jobber hardt for laget, sier Holm til RBK.

Helt siden fredag kveld har 20-åringen sittet i karantene i Trondheim, etter å ha forlatt Portugal. Endelig i dag ble det avslørt.

Noah Jean Holm

NYSIGNERING: Den 20 år gamle angrepsspilleren ser frem til nye utfordringer i svart og hvitt. Her med sportslig leder Micke Dorsin.

Foto: Rosenborg Ballklubb

Klubben har sørget for at Holm allerede får «kickstarte» RBK-karrieren i NM-kampen mot Orkla, søndag 1.august.

Ryggen skal prydes med draktnummer 18 når han trer inn på norsk gress.

– Jeg er som en bjørn som har vært i et hi. Jeg er ordentlig klar til å komme i gang nå, sier Holm til RBK.

Espen Viken i Rosenborgs supporterklubb Kjernen kaller det for «en spennende nysignering».

– Dette er en spiller som foreløpig ikke har slått i gjennom, men som har et potensial. Han er jo et talent. Så jeg er veldig spent på om matchen «Noah og Rosenborg» blir bra. Og han kommer jo inn på et sted der vi har behov for fornyelse, sier han til NRK.

Siste fra Trøndelag